Data publicării:

Ziua Națională a Israelului, celebrată în România, la Opera Națională. E.S. Reuven Azar: Am descoperit cine ne sunt adevăraţii prieteni

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ambasadorul Reuven Azar
Ambasadorul Reuven Azar
Joi, 16 mai 2024, la Opera Națională din București, a fost celebrată Ziua Națională a Israelului, eveniment la care E.S. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a mulțumit țării noastre pentru tot sprijinul acordat.

În cadrul unui eveniment care a reunit personalități din sfera politică, diplomatică și culturală, Ziua Națională a Israelului a fost celebrată, joi, la Opera Națională din București. 

România a demonstrat încă o dată susținerea pe care i-o oferă Israelului, în contextul în care țara se află într-un conflict, de mai bine de jumătate de an, cu teroriștii Hamas. Bucureștiul continuă să-și manifeste solidaritatea cu cetățenii israelieni - care mulți sunt și cetățeni români - ce au trăit în ultimele decenii sub amenințarea teroriștilor.

La evenimentul de la Opera Națională din București au participat personalități importante din politica românescă, precum europarlamentarul Rareș Bogdan și Nicolae Ciucă, președintele Senatului României, dar și foarte mulți ambasadori.

Ziua Independenței Israelului a fost celebrată printr-un spectacol susținut de formația israeliană Hakol Over Habibi.

„România este un adevărat prieten al Israelului. La bine, dar și la greu - așa cum au fost negrele momente ale atentatelor teroriste din octombrie anul trecut. Am trăit astăzi un moment de sărbătoare, organizat de ambasada Israelului la București: aniversarea a 76 de ani de independență. I-am spus Excelenței Sale, ambasadorul Reuven Azar, că aici este între prieteni. România susține drepturile fundamentale ale Statului Israel de a exista, de a se apăra și de a-și proteja cetățenii”, a precizat, la eveniment, Nicolae Ciucă.

E.S. Reuven Azar, mesaj pentru România

 

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a precizat în cadrul evenimentului că anul acesta își va încheia mandatul în țara noastră. El și-a exprimat mulțumirea față de România și de poporul român pentru tot sprijinul acordat și și-a manifestat încrederea că relațiile bune dintre cele două țări vor continua și după ce mandatul va fi preluat de un nou ambasador.

„Cea mai neagră perioadă din vieţile noastre a devenit perioada noastră de glorie, întrucât am descoperit nivelul de solidaritate în cadrul societăţii noastre atingând cote pe care nu ni le-am imaginat”, a precizat E.S. Reuven Azar.

În opinia acestuia,  solidaritatea „este mai importantă decât toate capabilităţile militare la un loc, este mai importantă decât orice tehnologie pe care o putem dezvolta şi mai puternică decât orice provocare pe care o vom întâlni vreodată”.

„În urma zilei de 7 octombrie, am descoperit cine ne sunt adevăraţii prieteni”, a ținut să menționeze Reuven Azar. 

„Israelul va învinge şi facem acest lucru cu sprijinul prietenilor noştri, inclusiv România, căreia îi sunt recunoscător şi sper că anul viitor, când ne vom întâlni cu viitorul ambasador, ne vom fi înfrânt duşmanii şi vom fi adus înapoi ostaticii şi ne vom fi întors la vieţile noastre, vom prospera şi vom colabora cu restul lumii”, a mai precizat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel