Ziua mondială a pisicii, pe 8 august
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp

Ziua mondială a pisicii a fost inițiată de către Fondul Internațional pentru Bunăstarea Animalelor (IFAW) și alte grupuri pentru drepturile animalelor, în 2002, ziua dedicată celui mai popular animal de companie din lume se bucură de notorietate în fiecare an.

Pisicile trăiesc alături de oameni de cel puțin 9500 ani. Datorită legăturii strânse cu oamenii, pisicile trăiesc aproape peste tot în lume. Se estimează că în prezent numărul lor la nivel mondial depășește cifra de 500 de milioane.

În 1998 erau în jur de 43 de milioane de pisici în Europa de Vest, 33 de milioane de pisici în Europa de Est, 7 milioane de pisici în Japonia și 3 milioane de pisici în Australia. Potrivit unui raport din 2007, aproximativ 37 de milioane de gospodării din SUA dețineau pisici, cu o medie de 2,2 pisici pe gospodărie, însumând un total de aproximativ 82 de milioane de exemplare, potrivit www.cute-calendar.com.

La moartea pisicii se ținea doliu

În Egiptul Antic, pisica a fost divinizată. Exportul de pisici era strict interzis, iar uciderea unei feline se pedepsea cu moartea. Pisicile erau mumificate după moarte și îngropate în gropi sacre, deseori cu provizii de șoareci mumificați. La moartea pisicii se ținea doliu, toată familia își rădea sprâncenele și plângea. În mitologia egipteană se considera că pisica avea o influență directă asupra căsătoriei sau sănătății. În Evul Mediu pisicile au fost asociate vrăjitoarelor și diavolului, fiind exterminate.

În prezent, pisica reprezintă animalul de companie perfect. Nu cere o îngrijire complicată și eforturi deosebite, doar un loc unde să locuiască, mâncare și multă afecțiune atașându-se destul de rapid de stăpân, fie el tânăr, fie singur, fie mai în vârstă. Este o felină foarte curată, foarte respectuoasă, silențioasă, independentă și fidelă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel