Ziua Mamei 6 MAI. De ce se sărbătorește pe 6 MAI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Toată lumea consideră că pe 8 Martie este Ziua Mamei, dar puțini știu că și pe 6 Mai este motiv de sărbătoare pentru femeile care ne-au dat viață.

În România, pe 6 Mai este Ziua Mamei, s-a stabilit acest lucru la nivel de lege.

Ziua Mamei și Ziua Tatălui au fost legiferate ca sărbători în România începand cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie 2009 la o inițiativă a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români, printre care Ludovic Orban, Mircia Giurgiu și Liana Dumitrescu.

Pe 29 septembrie 2009, legea a fost dezbătută și aprobată în Camera Deputaților iar astfel începând din mai 2010 a fost sărbătorită oficial pentru prima dată în România. Astfel, Ziua Mamei se sărbătorește în România începând din anul 2010 în prima duminică a lunii mai.

Ziua Mamei pe glob

Ziua Mamei este de regulă sărbatorită pe mapamond anual într-a doua duminică a lunii mai. Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveția, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, țările baltice, statele din America de Sud, țările nordice sărbătoresc Ziua Mamei în a doua duminică a lunii mai.

[citeste si]

Așadar, La mulți ani tuturor mamelor din România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel