Ziua Internațională a Francofoniei. Ambasada României a organizat atelierul "Bicicleta Fermecată"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ziua Internațională a Francofoniei. Ambasada României a organizat atelierul "Bicicleta Fermecată"  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Ziua Internațională a Francofoniei. Ambasada României a organizat atelierul "Bicicleta Fermecată" / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
De Ziua Francofoniei, ambasadorii Luca Niculescu şi Laurence Auer au citit o poveste copiilor.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, pe 20 martie, Ambasada României în Franţa a organizat astăzi, în colaborare cu Asociaţia Creştem Oameni şi cu sprijinul Ambasadei Franţei în România, un atelier de lectură bilingv, "Bicicleta Fermecată".

Cele două ambasade au organizat evenimentul



Au participat ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, autoarea cărţii Bicicleta fermecată, Mihaela Coşescu, Ligia Soare, care a moderat atelierul, copii români din Franţa şi România, alături de gazda evenimentului, ambasadorul Luca Niculescu.

Atelierul, organizat pe platforma zoom şi transmis pe pagina de Facebook a Ambasadei, a început cu lectura în limba franceză a cărţii La bicyclette enchantee / Bicicleta fermecată, citită de ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, paragrafele în franceză fiind alternate cu cele în limba română, în lectura ambasadorului Luca Niculescu.

Copiii și-au imaginat călătorii cu o bicicletă fermecată



Lectura cărţii a fost urmată de o discuţie cu copiii, care şi-au imaginat unde ar călători dacă ar avea o bicicletă fermecată - în Franţa, în viitor pe alte planete unde să cunoască extratereştri, sau în trecut, în lumea vikingilor şi a dragonilor. La rândul său, ambasadorul Luca Niculescu a mărturisit că, în copilărie, marea sa dorinţă a fost să aibă o bicicletă, dar nu s-a împlinit. Iar acum, dacă ar fi ajutat de o bicicletă magică, ar călători în lumea Zamfirei, în povestea scrisă de Mihaela. La rândul său, ambasadoarea Laurence Auer ar călători în lumea magică a poveştilor, dacă ar avea o bicicletă fermecată, precizează Agerpres.

La finalul atelierului, scriitoarea Mihaela Coşescu a lansat un concurs de desen pentru copiii de toate vârstele, competiţia urmând să aibă loc săptămâna viitoare, pe pagina de Facebook a Ambasadei. Înregistrarea Atelierului de lectură bilingv poate fi regăsită pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel