Ziua internațională a berii, pe 7 august
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Începând din 2007, a fost celebrată în prima vineri a lunii august, sărbătoarea luând amploare pe tot globul.

Ziua internațională a berii este sărbătorită anul acesta pe 7 august. Tradiția acestei zile a început când Jesse Avshalomov a convins patronul barului local să declare ziua de 5 august drept Zi a berii. Încă de la începuturile sale, acest eveniment, desfășurat într-o zonă restrânsă la vestul Statelor Unite, a fost popularizat pentru a fi marcat ca o sărbătoare de nivel mondial. Astfel, în următorul an, a fost organizată o campanie de promovare în Marea Britanie și în America de Sud.

Impactul mondial a avut loc în 2011, când a fost creat un site web, care a publicat argumente ce susțineau celebrarea Zilei internaționale a berii. La început a fost folosit un hashtag pe Twitter, care a fost bine primit de către internauți. Prin popularizarea pe rețelele de socializare, evenimentul a fost creat, de asemenea, și pe Facebook. Toate aceste acțiuni au făcut posibilă, în 2011, organizarea a 276 de festivități în 138 de orașe din 23 de țări din întreaga lume, care au fost înregistrate pe pagina www.internationalbeerday.com.

Citește și: Bere, beneficii. Previne ALZHEIMERUL şi DIABETUL, reglează ECHILIBRUL HORMONAL

După cum se menționează pe www.cute-calendar.com., printre scopurile declarate ale Zilei internaționale a berii, se numără acela de a "uni întreaga lume sub flamura berii, celebrând berile tuturor națiunilor, împreună, într-una și aceeași zi".

Această zi este, de asemenea, dedicată celor care trudesc tot anul, pentru a asigura consumul de bere și care au făcut din aceasta una dintre cele mai populare băuturi din lume. Berea ocupă a treia poziție în topul mondial al băuturilor, doar apa și ceaiul fiind consumate în cantități mai mari.

Ziua internațională a berii a crescut, de la un mic eveniment local la unul internațional, sărbătorit în 2014, de pildă, în 207 orașe, din peste 50 de țări, de pe 6 continente, potrivit ww.lagaceta.com.ar.

Berea este o băutură alcoolică fermentată din cereale, caracterizată prin gustul amar și compusă din 4 ingrediente principale: orz, drojdie, apă și hamei. Răcoritoare, de diferite arome și chiar branduri, este consumată încă din vechime, potrivit unor surse care menționează crearea de bere în Mesopotamia, în urmă cu 6.000 de ani. Se vorbește despre o artă antică. La vremea respectivă, sumerienii nu aveau acces la această licoare aurie. Era o băutură divină destinată doar zeiței fertilității. Mult mai târziu, în Evul Mediu, călugării consumau bere mai ales în timpul postului, ca înlocuitor al cărnii. Astăzi, este consumată la nivel mondial, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel