Ziua în care Traian Băsescu a suspendat Parlamentul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

În fața Corpului Diplomatic Român, Traian Băsescu a lăudat instituțiile de forță ale statului. Pentru dânsul, statul de drept se rezumă la DNA ,Parchet, servicii secrete și CSM. Sigur, printre toate astea are loc și Curtea Constituțională, nu încape însă în înșiruire forul legislativ, despre care președintele nu suflă un cuvințel, chiar dacă în Constituție la articolul 61 se spune clar că ”Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.”

”Suprem” și “unic” sunt atribute neesențiale, nefolositoare și pe cale de consecință îl încurcă rău de tot pe domnul președinte. Suprem și unic nu poate fi Parlamentul sau vreo altă instituție din România, așa ceva e periculos întrucât submineaza unicitatea și supremația domnului Băsescu.

 Articolul 61 e un articol prost ce trebuie sărit la lectură sau modificat în sensul înlocuirii forului legislativ la alegere cu Parchetul, DNA sau direct cu numele Băsescu.

 Președintele ne-a reamintit astăzi cum gândește și e clar că așa cum gândește și acționează. Pentru dânsul, Parlamentul e excelent doar atunci când îl poate controla și folosi după bunul plac. Nu a fost bun când l-a suspendat în 2007 și nu avea cum să fie bun nici când l-a trimis acasă în 2012. A fost însă perfect începând cu iarna lui 2009 și până la instalarea guvernului Ponta, când numărau voturile Anastase Alma Roberta și Voinescu Cotoi Sever.

 Pentru Traian Băsescu, instituțiile sunt de fapt grămezi de indivizi ce pot sau nu pot fi controlate. Dacă  pot fi ghidonați, oamenii ăia intră pe lista scurtă și bună a domnului președinte, cu tot cu instituția pe care o reprezintă. Dacă nu,ți-i taie din carnetel cu tot cu numele și adresa clădirii în care grupul ăla de bezmetici ce nu pot fi influențați își au locul de muncă și dă drumul și unui perdaf public ,așa ca să se simtă nevrednicii care nu se lasă stăpâniți. Furia președintelui trebuie făcută publică pentru ca cei ce nu s-au speriat încă să tremure la gândul că instituțiile alea verticale, cum sunt Parchetul și DNA ar putea intra în acțiune!

 Un astfel de mesaj a transmis astăzi  cel ales la mustață cu vreo 5,2 milioane de voturi în 2009 și nedorit acum, în 2012, de peste 7,4 milioane de romani! A facut-o la întalnirea cu ambasadorii României unde a inșirat o droaie de inexactități și minciuni ce vor avea cu siguranță un efect mai devreme sau mai târziu pentru că asta au fost practic sfătuiți să transmita reprezentanții noștri peste hotare. Mai vrea domnul președinte și linie directă cu dânșii, semn al obsesiei sale pentru firul scurt sau roșu, sau de orice altă culoare, dar al lui să fie!

Tipul ăsta de apucătură rostităa public și în cadru oficial nu se constituie oare într-un motiv suficient pentru o noua suspendare? Chiar dacă răspunsul e DA, eu pun pariu că așa ceva nu se va mai întâmpla pentru că împreună cu instituțiile de forță, domnul Băsescu a dat de fapt o lovitură mortală statului de drept eliminând de facto articolul 61 din Constituție!

 O altă suspendare nu va mai avea loc și pentru că eu sunt convins că în actuala majoritate sunt oameni care ascultă de Traian Băsescu. Eu cred că în USL se găsesc destui Ioan Rus. Cel din urmă se află de ceva vreme într-o ofensiva mediatică susținută și e greu de presupus că face asta fără a fi sfătuit. Recunoaște fără să vrea acest lucru invocând un prieten care se ocupa de marketing politic(cred că e vorba de Dâncu), chiar într-un articol publicat într-o revistă ce se vrea de umor, dar care pare mai degrabă un departament al unei instituții ce se ocupă cu lucruri discrete, de genul celor ce îi fac mare placere domnului Băsescu. Și ce face Rus acolo? Sterge podelele cu Antonescu exact în ziua în care domnul Neamțu, acel agitator de steaguri prezidețiale cu trecut de legionar nerăcorit îl vede pe Rus viitorul premier al PSD nominalizat de Băsescu....

 Așa că intreb din nou.:domnule Ponta, prezența acestui clujean în guvern a fost o condiție ca domnul Băsescu să vă dea guvernul? Dacă da, bine, dacă nu ,îl mai tineți în partid? Cât timp și de ce ar fi o altă întrebare pe care nu o pun eu ,poate că o vor pune vreo 7,4 milioane de români.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel