Ziua în care s-au văzut Carpații din Câmpia Română. Crestele munților Făgăraș, Bucegi, Leaota și Iezer-Păpușa, fotografiate de la 110 km. depărtare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Paul Pătrățanu
Paul Pătrățanu
Munții Carpați au fost fotografiați, din nou, din Câmpia Română, de la peste 100 de kilometri depărtare.

După ce zilele trecute România a fost tranzitată de un front atmosferic ce a adus ploi și zăpezi, atmosfera de deasupra țării noastre a devenit mai curată și a favorizat observarea Munților Carpați din cea mai mare parte a Câmpiei Române, după cum relatează geograful Paul Pătrățanu, care a reușit să surprindă, din nou, de la 50 de kilometri vest de București, crestele munților Făgăraș, Iezer-Păpușa, Leaota și Bucegi.

„O nouă zi cu vizibilitate excelentă după trecerea unui front ce a curățat atmosfera și a lăsat un strat consistent de zăpadă pe crestele munților“, a scris Paul Pătrățanu.

Fotograful spune că cele trei condiții favorizante pentru observarea munților au fost îndeplinite din nou, și anume faptul că a fost o atmosferă curată, crestele au fost înzăpezite, iar cerul senin. Mai mult, Paul Pătrățanu a indicat pe imagini și principalele vârfuri din Carpați.

„În imagini apar Munții Bucegi, Leaota, Iezer-Păpușa și întreaga creastă a Făgărașului fotografiați de la 50 km vest de București. Distanțe până la munți între 100-110 km cei mai apropiați (Leaota și Bucegi) și până la 150 km (partea vestică a Făgărașului).

Așa că dacă aveți posibilitatea astăzi să fiți într-o zonă mai înaltă sau la marginea Bucureștiului/localităților, priviți spre nord și aveți mari șanse să-i vedeți și voi“, a mai scris geograful.

Paul Pătrățanu a mai surprins Munții Făgăraș în toamna anului trecut, la jumătatea lunii noiembrie, când a fotografiat întreaga creastă aproximativ din aceeași locație.

VEZI ȘI        -        Munții Făgăraș și Munții Retezat, fotografiați din Cluj, de la 150 de km. distanță. Imagini spectaculoase / foto

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Foto: Paul Pătrățanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel