Ziua Eroilor. Oamenii au ieșit în stradă la Buzău - FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ziua Eroilor. Oamenii au ieșit în stradă la Buzău - FOTO
Ziua Eroilor. Oamenii au ieșit în stradă la Buzău - FOTO
Miercuri după-amiază, la Buzău, oamenii au ieșit în stradă înainte de Ziua Eroilor.

Și nu pentru a protesta, ci pentru a se bucura de evenimentele dedicate Zilei Eroilor, 17 mai.

Joi după-amiază au fost repetiții ale paradei militare. Acestea au marcat debutul celui mai mare eveniment de cinstire a eroilor organizat până acum în Buzău. Activităţile dedicate Zilei Eroilor şi aniversării Centenarului României sunt organizate de Ministerul Apărării Naţionale şi Primăria Municipiului Buzău.

DC News vă prezintă câteva imagini de la eveniment:

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va participa joi, 17 mai, în garnizoana Buzău, la manifestări dedicate Zilei Eroilor.

Ziua Eroilor - Programul va fi următorul:

- de la ora 12.00, ceremonie militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor (din Bulevardul Calea Erolilor), în cadrul căreia vor fi depuse coroane de flori la Domul central ce adăpostește Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea salvelor de tun.

- de la ora 13.00, defilarea a peste 850 de militari români și străini, pe Calea Eroilor din municipiul Buzău.

Ministerul Apărării Naţionale îi invită pe cetăţeni să asiste la toate activităţile de comemorare a eroilor Primului Război Mondial.

Programul activităților de la Buzău poate fi găsit la adresa din internet https://armata-buzau.ro/mediaa/comunicate/ceremonie-militara-si-religioasa-in-garnizoana-buzau-cu-ocazia-zilei-eroilor.

Peste 330.000 de militari români şi-au pierdut viaţa în urma acestei conflagraţii mondiale, iar aproximativ 76.000 au rămas invalizi. Acestora li se adaugă victimele din rândul populaţiei civile, răpuse de boli, foamete sau executate de trupele de ocupaţie.

VEZI ȘI: Ziua Eroilor: Iohannis nu va veni la Buzău. În ce țară va merge

În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel