Data publicării:

Ziua deținuților politici anticomuniști. Tomac (PMP): Parlamentul nu a vrut să înființeze un muzeu al victimelor comunismului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Ziua deținuților politici anticomuniști. Tomac (PMP): Parlamentul nu a vrut să înființeze un muzeu al victimelor comunismului / Sursă foto: Facebook Eugen Tomac
Ziua deținuților politici anticomuniști. Tomac (PMP): Parlamentul nu a vrut să înființeze un muzeu al victimelor comunismului / Sursă foto: Facebook Eugen Tomac

Eugen Tomac a vorbit despre ororile prin care au trecut deținuții politici anticomuniști.

Eugen Tomac, europarlamentar al Partidului Mișcarea Populară, a vorbit despre ororile la care deținuții politici anticomuniști au fost supuși. De asemenea, acesta a punctat și necesitatea construirii unui muzeu al victimelor comunismului, inițiativă refuzată de legislatura trecută a Parlamentului României:

„Tancurile Armatei Roșii au instalat în România regimul criminal comunist, un regim care s-a menținut prin teroare și minciună.

Primele măsuri pe care le-au luat slugile Moscovei a fost să îi aresteze și să îi condamne pe viața pe liderii politici care au făurit România Mare.

Toată elita țării noastre, de la liderii PNȚ și PNL, la preoți, profesori, intelectuali de marcă care nu au pactizat cu puterea criminală comunistă, au fost arestați și condamnați la închisoare.

Mulți dintre ei au murit în chinuri groaznice în închisorile de la Sighet, Râmnicu Sărat, Aiud, Jilava. În total, au existat peste 44 de închisori și 72 de lagăre de muncă. Din anul 1944 până în 1989, am avut în România peste 93.000 de deținuți politici și peste 600.000 de persoane condamnate pe criterii politice.

În memoria lor, ziua de 9 martie este declarată Ziua deținuților politici anticomuniști.

Mi-aș dori enorm ca în memoria lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Constantin I. C. Brătianu, Gheorghe I. Brătianu, Daniel Ciugureanu, Ion Nistor și a multor altor români aruncați pe nedrept în închisorile comuniste, să înființăm în București un Muzeu al victimelor regimului criminal comunist.

Amintesc aici că de două ori am depus în Parlamentul României un proiect de lege prin care propuneam înființarea unui muzeu al victimelor comunismului și această inițiativă nu a fost legiferată niciodată. Așa cum Parlamentul nu a vrut să înființeze și o comisie de adevăr privind victimele de la Fântâna Albă. Oare atât de mare mai este teama de Moscova?

Să le cinstim astăzi memoria celor care au murit în închisori pentru demnitatea poporului român!“ a precizat Eugen Tomac pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel