Ziua când a murit Revizuirea
Data publicării:
Autor: bchirieac, Bogdan Chirieac
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Astăzi, 26 iunie 2013, de Ziua Drapelului și, totodată, zi de doliu național în memoria victimelor din Muntenegru, Curtea Constituțională a României a semnat oficial certificatul de deces a două proiecte majore ale USL: modificarea Constituției și regionalizarea. Odată ce onorabila Curte a stabilit că “Da”, se poate referendum cu 30% participare, dar abia peste un an, nu mai există nicio șansă pentru modificarea Legii fundamentale.

Cu mare greutate, în 29 iulie 2012, au venit la vot 46% dintre români, pentru a-l demite pe Traian Băsescu. Și asta pe un fond de viu interes și de ură față de președintele României. A convoca referendum pentru modificarea Constituției, cu participare de 50%, este o nebunie politică, sau mai bine zis un eșec dinainte anunțat al USL.

De la bun început, am atras atenția că modificarea Constituției în grabă, cu ochii la dl. Băsescu, este o acțiune greșită a USL. Nu mai vorbesc despre regionalizare, care este un proiect nebunesc și antiromânesc. Faptul că onorabila Curte a dat o decizie, probabil comandată politic de la Cotroceni, nu este de această dată în defavoarea României și nici chiar a USL. USL nu pierde voturi prin faptul că amână Constituția și - implicit -regionalizarea, fiindcă românii se interesează prea puțin de aceste aventuri intelectualoide. Dimpotrivă, USL se poate concentra acum pe singurul lucru cu adevărat important: guvernarea țării. O țară prosperă, absorbind fonduri europene, cu șosele, școli și spitale și cu instituțiile statului care nu-i mai asupresc pe cetățeni, USL va câștiga mult mai mult decât din modificarea virgulelor, menite să ia din puterile viitorului președinte.

Întâmplarea de la Curte ar trebui să fie un avertisment - poate ultimul - și pentru USL: nu se poate normaliza țara, având în continuare la putere instituțiile putrede din epoca portocalie. Pentru asta, trebuie schimbate legile, pas cu pas, de către majoritatea parlamentară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel