Zilele comunei Vlăsineşti, interzisă din cauza unui focar de pestă porcină africană
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Autorităţile judeţene din Botoşani au interzis, în baza unei decizii adoptate luni, organizarea manifestărilor dedicate Zilelor comunei Vlăsineşti, ca urmare a apariţiei unui al doilea focar de pestă porcină africană.

Întruniţi, luni după-amiază, în şedinţă extraordinară, membrii Comitetului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) au dispus, printre altele, şi interzicerea organizării petrecerii câmpeneşti care ar fi urmat să aibă loc pe data de 15 august.

"Ţinând cont că la o sărbătoare a comunei vorbim de foarte mulţi oameni care ar veni să participe, din localitate şi din afara localităţii, considerăm că se impune ca evenimentul să nu mai aibă loc, pentru a preveni răspândirea acestei boli la un număr tot mai mare de animale, atât în gospodăriile locuitorilor din Vlăsineşti cât şi din alte localităţi", a precizat prefectul Dan Şlincu.

Primarul din Vlăsineşti, Andrei Bouariu, a anunţat că va anula evenimentele programate pentru 15 august.

"Este o zi foarte importantă pentru comunitatea noastră dar, având în vedere că pesta nu ne-a ocolit, vom duce la îndeplinire decizia CLCB fără echivoc şi vom face tot ce putem pentru a evita propagarea bolii", a afirmat primarul comunei Vlăsineşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel