Zile libere pentru părinți. Violeta Alexandru modifică legea pentru vacanța de Paște
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Violeta Alexandru
Violeta Alexandru
În prezent Guvernul caută soluții pentru familiile care au în îngrijire copii până în vârsta de 12 ani, în contextul în se apropie vacanța de Paște iar legea permite rămânerea acasă doar în perioada în care cursurile sunt suspendate.

„Legea nu a fost gândită pentru această perioadă ci se referă la situații în care părintele trebuie să rămână acasă în perioada în care cursurile sunt suspendate. Nu  avea nimeni cum să anticipeze la momentul elaborării legii că se va ajunge într-un asemenea punct. Nici noi când am elaborat normele de aplicare nu știam care e evoluția lucrurilor.

Sunt un om receptiv la toate semnalele pe care le primesc din societate și voi avea grijă ca până la momentul intrării în vacanță să avem reglementarea necesară care să permită unui părinte să poată rămâne acasă pentru creșterea copiilor”, a precizat ministrul Violeta Alexandru, la Realitatea Plus.

„Le reamintesc părinților că legea prevede ca opțiunea de îngrijire a copillui să fie coroborată cu alte măsuri care încurajează desfășurarea activității. Dar sunt receptivă la semnalele primite, sunt conștientă că față de momentul inițierii legii, respectiv a legislației secundare lucrurile au evoluat și e necesar în continuare să asigurăm toate măsurile de protecție. Vom avea reglementarea și cadrul legal pregătit care să permită unui părinte să rămână în această perioadă acasă cu copilul”, a completat Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel