Zidurile morții de pe șoselele României. Titi Aur: Pe mine m-au speriat. E ceva de nedescris / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Google Maps
Google Maps
Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a vorbit despre modul în care anumite drumuri din România au fost reabilitate.

În cadrul emisiunii „De Ce Conducem“, la DC News, Titi Aur a vorbit despre zidurile de baton care au fost construite ca partea a rigolelor în fața fiecărui imobil pe anumite drumuri naționale din România. Specialistul în conducere defensivă și siguranță rutieră a precizat că acele parapete sunt „ziduri ale morții“.

„În România avem parapet exterior șoselei doar pe anumite tronsoane de drum, pe autostradă, deși nici acolo peste tot, pe niște drumuri naționale, dar nici acolo complet, iar în rest avem ori teren viran, ori șanț, ori case, care sunt foarte aproape de șosea“, a spus jurnalistul Florin Răvdan.

„Pe unde avem case, ar trebui să avem 50 km/h sau chiar mai puțin în anumite locuri. Din păcate am văzut acele proiecte care pe mine m-au speriat. Nu am înțeles de ce reabilitarea unor drumuri naționale a însemnat asfalt, rigolă, iar la fiecare casă, pentru a putea omul să intre în curte, s-au făcut niște parapete înalte din beton. E zidul morții și ruletă rusească. Nu înțeleg cine a proiectat și a aprobat așa ceva, din punct de vedere al siguranței rutiere.

Din punct de vedere al rezistenței și posibilității omului de a intra în curte este în regulă, dar când circuli printr-o localitate pe un drum național, în dreptul fiecărei curți există câte un obstacol în care mori dacă dai cu mașina. Sunt atât de multe în unele locuri încât este aproape imposibil să scapi mașina în decor.

Mulți vor spune că mergi pe șosea normală și nu ai ce să cauți în șanț sau în respectivul parapet, dar ce faci dacă ești pe gheață, pe zăpadă, sau dacă vine altcineva din față și singura variantă este să tragi dreapta să nu te omoare ăla care intră în depășire. Ai două variante: fie mori omorât de camionul care vine pe contrasens, fie mori în parapetul respectiv făcut de constructorul drumului și aprobat de cineva“, a spus Titi Aur.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  Cum se eschivează Ministerul Transporturilor de la responsabilitatea pentru morții de pe șosele. Titi Aur: Sunt consternat și disperat! / video

Titi Aur: Nu înțeleg de ce oamenii ăia sunt plătiți ca să facă rău

„ARR și CNAIR au specialiști în siguranță rutieră care la un moment dat aprobă astfel de capcane. La începutul anilor 2000 s-a renunțat la capcanele naturale, adică pomii de pe marginea drumului, deși exista riscul de a se strica infrastructura. S-a renunțat la acei pomi, pentru că se murea când intrai în ei.

Acum, după ce s-a renunțat la acei pomi în anii 2000, vii și faci din beton la fiecare curte un fel de pom?! Nu înțeleg cum e posibil așa ceva!

Când deschizi subiectul, ești interzis și ți se spune că vrei să schimbi sistemul. E ceva de nedescris. Nu înțeleg de ce oamenii ăia sunt plătiți ca să facă rău...“, a mai zis Titi Aur.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Marca de mașină preferată de șoferii care se cred „șmecheri“ în trafic. Titi Aur: Ridică un semn de întrebare / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel