SIIJ cere redeschiderea dosarului judecătorului Bogdan Mateescu. Decizie ÎCCJ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Dosar - imagine ilustrativă
Dosar - imagine ilustrativă
La ÎCCJ se va judeca redeschiderea dosarului judecătorului Bogdan Mateescu, membru CSM, la cererea SIIJ.

La Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă joi o cerere de redeschidere a unui dosar penal în care era vizat Bogdan Mateescu, anunță Antena 3.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a făcut această cerere, iar această ordonanță de redeschidere a dosarului, un dosar clasat de DNA, are motive extrem de argumentate, conform sursei citate.

Dosarul a fost început în 2016, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru dare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu. Judcătorul Maateescu, dar și tatăl său, sunt acuzați că ar fi primit tot felul de foloase materiale pentru a da anumite sentințe. Practic, acest dosar a fost declinat către DNA Pitești.

Însă, după ce Bogdan Mateescu a ajuns la CSM, procurorul șef DNA de atunci, Laura Codruța Kovesi, a preluat acel dosar pentru DNA central și în câteva luni a fost închis. Practic, cei de la SIIJ spun că nu s-a făcut urmărire penală și ordonanța de clasare este ilegală, lucru ce va fi decis joi de către judecătorii de la Înalta Curte.

Citește și: Dosar la DNA pentru alegerile europarlamentare în diaspora

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel