Data publicării:

Zelensky l-a lipsit pe nașul lui Putin de cetățenia ucraineană

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Proeminentul politician pro-rus Viktor Medvedciuk a fost deposedat de cetățenia sa ucraineană.   

Împreună cu Medvedciuk, trei dintre asociații săi, deputați pro-ruși ai Radei Supreme (parlamentul unicameral al Ucrainei), Taras Kozak, Renat Kuzmin și Andrei Derkach, au fost de asemenea lipsiți de cetățenie, scrie The Moscow Times.

Ei au fost privați de cetățenie pe baza „materialelor investigate de Serviciul de Securitate al Ucrainei și Serviciul de Stat pentru Migrație al Ucrainei”, a spus Zelenski.

„Dacă deputații poporului aleg să slujească nu poporul Ucrainei, ci ucigașii care au venit în Ucraina, atunci acțiunile noastre vor fi în consecință”, a spus Zelenski. El a menționat că „acestea nu sunt ultimele astfel de decizii”.

După începutul războiului din Ucraina, Medvedciuk a fost arestat la Kiev. Era în arest la domiciliu și a încercat să fugă din țară, dar a fost reținut la graniță. Mai târziu, Moscova a putut să-l schimbe pe Medvedciuk cu comandanții Azov și apărătorii Azovstal: el și alți 55 de militari ruși au fost schimbați cu 215 de oameni. Potrivit informațiilor americane, Kremlinul plănuia să-l numească pe Medvedciuk șef al guvernului la Kiev.

Nu se știe unde este acum Medvedciuk. A treia sa soție Oksana Marchenko și fiica Daria locuiesc la Moscova. Putin a devenit nașul Dariei în 2004 „la cererea” lui Medvedciuk. Medvedciuk însuși a devenit astfel nașul lui Putin.

Daria studiază la Școala Superioară de Economie. A trebuit să fie expulzată de două ori, dar personalul universitar nu a putut face acest lucru din cauza amenințărilor, a scris publicația Meduza într-o anchetă jurnalistică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel