Zelensky anunță că 7 țări sunt pregătite să discute despre garanțiile de securitate pentru Ucraina. Vezi lista în articol
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Zelensky anunță că 7 țări sunt pregătite să discute despre garanțiile de securitate pentru Ucraina. Vezi lista în articol / Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Zelensky anunță că 7 țări sunt pregătite să discute despre garanțiile de securitate pentru Ucraina. Vezi lista în articol / Foto: Facebook Volodimir Zelensky
Volodimir Zelensky anunță că 7 țări sunt pregătite să discute despre garanțiile de securitate pentru Ucraina.

Consilierii liderilor a șapte țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Polonia, Germania, Franța și Israel, sunt gata să discute o listă de garanții de securitate pentru Ucraina, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelensky, scrie Interfax.

"Cu siguranță va fi o întâlnire, pentru că a fost confirmată de reprezentanții țărilor garante în viitor. Este valabil și pentru Statele Unite, Marea Britanie, Turcia, Polonia, Germania, Franța, Israel. Nu toți sunt garanți, ci am numit acele țări care sunt deja gata să vină și să discute o listă de garanții de securitate.”, a declarat Zelensky într-un interviu pentru postul turc Haberturk TV.

El a subliniat că este important ca Ucraina să știe ce fel de garanții sunt dispuse să accepte aceste țări.

"Au puncte de vedere diferite. Unii dintre ei sunt pregătiți pentru orice, pentru sprijin deplin, iar alții nu sunt pentru un sprijin deplin. De aceea, avem nevoie de o întâlnire comună cu aceste țări la nivel de consilieri care vor vorbi despre un viitor document - garanții de suveranitate, independență și integritate teritorială a noastră”, a spus Zelensky, adăugând că atunci „când Ucraina este mulțumită de tot ce este în document, va avea loc o întâlnire cu partea rusă”.

Președintele Ucrainei a mai menționat că întâlnirea cu consilierii acestor șapte țări ar trebui să aibă loc în viitorul apropiat. ”Și apoi – la fel de repede – cu Rusia”, a adăugat el.

Cehia, primul stat NATO care trimite tancuri Ucrainei

Cehia este primul stat NATO care trimite tancuri în Ucraina, după apelul preşedintelui Volodimir Zelenski de la Summit-ul NATO. Mai multe vehicule BVP-1, de infanterie, armament de artilerie dar şi tancuri T-72 au fost trimise din Cehia spre Slovacia, iar de acolo vor pleca spre Ucraina, scrie Daily Mail. Conform sursei citate, mişcarea are loc în urma unui acord între statele NATO, ca urmare a creşterii temerilor că alianţa ar putea fi trasă în conflict. Liderii NATO au dat până acum Ucrainei armament anti-tanc şi anti-rachete, dar şi echipament de protecţie, dar nu şi armament ofensiv. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel