Zelenski va participa la reuniunea G7, anunță cancelarul german Olaf Scholz
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Zelenski va participa la reuniunea G7, anunță cancelarul german Olaf Scholz / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski va participa la reuniunea G7, anunță cancelarul german Olaf Scholz / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski va participa la reuniunea G7, anunță cancelarul german Olaf Scholz.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acceptat invitația de a participa la reuniunea G7, a anunțat joi cancelarul german Olaf Scholz, trabnsmite Mediafax.

Cancelarul german a transmis un mesaj pe Twitter prin care a anunțat că Volodimir Zelenski a acceptat o invitație de a participa la următoarea reuniune G7 din acest an, care va avea loc în Germania.

„Vă mulțumim pentru că ați acceptat invitația mea de a participa la G7 Summit. Vă mulțumesc pentru recepția de la Kiev cu Emmanuel Macron, premierul Draghi și Klaus Iohannis și pentru conversația profundă. Noi, europenii, suntem ferm alături de dumneavoastră”, scrie în mesajul cancelarului german.

Joi, Scholz s-a aflat în Kiev alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele României, Klaus Iohannis, și de premierul Italiei, Mario Draghi.

Macron, Scholz, Draghi și Iohannis, vizită la Kiev 

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi premierul Italiei, Mario Draghi, au reafirmat, în cursul vizitei în Ucraina, solidaritatea Uniunii Europene cu poporul ucrainean, în contextul conflictului militar cu Rusia.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi au ajuns joi dimineaţă în Ucraina. S-au deplasat în Irpin, o localitate situată la periferia vestică a Kievului în care au fost semnalate masacre comise de trupele ruse, iar apoi vor discuta cu preşedintele Volodimir Zelenski în capitala Ucrainei.

"Vom vizita un loc în care a avut loc un masacru de război, iar apoi vom purta discuţiile prevăzute cu preşedintele Zelenski. Adresez un mesaj de unitate europeană poporului ucrainean, de susţinere, atât în prezent, cât şi în viitor, săptămânile următoare vor fi săptămâni dificile", a declarat Emmanuel Macron, potrivit postului BFMTV.

La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a evidenţiat importanţa continuării oferii de asistenţă Ucrainei, în conflictul cu Rusia. "Este important, în contextul în care ajung la Kiev liderii a trei ţări mari, care sunt fondatoare ale comunităţii economice europene, să arătăm susţinere pentru cetăţenii Ucrainei în aceast situaţie cu totul specială", a afirmat Olaf Scholz, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Nu vrem să arătăm doar solidaritate, ci şi să ne asigurăm că ajutorul pe care îl organizăm, financiar, umanitar, dar şi în materie de armament, să poată continua. Vom continua susţinerea cât va fi necesar pentru lupta de independenţă a Ucrainei", a subliniat Olaf Scholz.

"Lumea este de partea dumneavoastră", a declarat premierul Italiei, Mario Draghi, cu ocazia discuţiilor cu localnici, în Irpin, potrivit agenţiei ANSA. Vezi mai mult AICI.

Chirieac: Cea mai mare realizare a președintelui Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat importanța vizitei președintelui Klaus Iohannis la Kiev, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

'Este cea mai mare realizare a președintelui Klaus Iohannis în cele două mandate: Aducerea României alături de principalele trei mari puteri europene Germania, Franța, Italia. Este un moment unic. Și aceasta în condiții de război! E și curajul personal al președintelui Klaus Iohannis, indiscutabil. E în zonă de război, cu Zelenski, cu alarma la Kiev, care a început să urle de dimineața. Este un moment, care din punctul de vedere al imaginii României în Europa, e excepțional.', a spus Chirieac.

'Din punct de vedere al simbolisticii este asemănător cu alte momente importante, precum a fost aderarea la UE, la NATO. Sigur că acele lucruri ne-au schimbat viața! Aici, vizita la Kiev, este strict la nivelul imaginii pentru că, din mare nefericire, după deceniul pierdut cu Traian Băsescu, cei 8 ani de mandat ai președintelui Klaus Iohannis nu au reușit să reformeze justiția și administrația în asemenea măsură încât să profite România de această imagine extraordinară.', a menționat Chirieac. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel