Zelenski spune că presupusul plan de pace al lui Trump este "primitiv"
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Volodimir Zelenski a răspuns la presupusele comentarii ale lui Donald Trump cu privire la modul în care se poate pune capăt războiului din Ucraina. 

Fostul președinte american, care vrea să ajungă din nou la Casa Albă în noiembrie, ar fi spus în privat că atât Ucraina, cât și Rusia "vor să salveze aparențele, vor o cale de ieșire".

Domnul Trump ar fi adăugat că Ucraina ar trebui să cedeze Moscovei o parte din teritoriile ocupate, susținând că ucrainenii de acolo nu s-ar opune să facă parte din Rusia, potrivit Washington Post.

Consilierul său a negat ulterior aceste afirmații într-un comentariu pentru New York Post, calificând articolul drept "fake news". 

Zelenski a declarat într-un interviu pentru Bild că este sceptic în legătură cu acest plan de pace despre care se vorbește. 

"Dacă înțelegerea și ideea este pur și simplu de a ne ceda teritoriile, atunci este foarte primitivă"

"Dacă înțelegerea și ideea este pur și simplu de a ne ceda teritoriile, atunci este foarte primitivă", a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a declarat că este dispus să asculte ideile lui Trump pentru a pune capăt războiului dacă acesta are "argumente puternice". 

"Nu avem nevoie de o idee fantastică, ci de una reală. Este vorba despre vieți omenești, nu putem face glume și nu ne putem asuma riscuri", a spus el. 

De asemenea, el a subliniat că oficialii de la Kiev l-au invitat pe Trump în Ucraina, în mod public și nepublic, pentru a vedea situația cu ochii săi. 

Politicianul american nu a acceptat invitația până în prezent, confrom Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel