Data actualizării:
Data publicării:

Zelenski și Orbán, surprinși într-o discuție aprinsă în Argentina / video viral

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Volodimir Zelenski și Viktor Orbán au fost surprinși într-o discuție aprinsă în Argentina.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și prim-ministrul ungar Viktor Orban au avut un scurt  schimb de replici în timp ce participau duminică la învestirea președintelui argentinian Javier Milei, potrivit unui videoclip apărut pe canalul de YouTube al Senatului argentinian, potrivit Reuters.

Nu au fost disponibile imediat detalii despre ceea ce au discutat, dar mass-media ucraineană speculase anterior că cei doi s-ar putea întâlni la Buenos Aires pentru a rezolva diferendele legate de aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Cei doi au fost surprinși discutând timp de aproximativ 20 de secunde, într-o înghesuială destul de mare în parlamentul argentinian, înainte de un summit al Uniunii Europene de săptămâna viitoare.

La summit urmează să decidă dacă se va începe discuțiile de aderare cu Ucraina, după ce Orban a spus în repetate rânduri că se opune începerii discuțiilor în prezent. 

Orban a amenințat, de asemenea, că va bloca măsurile de a acorda Kievului 50 de miliarde de euro în sprijin bugetar până în 2027, deși un înalt oficial a declarat vineri că UE va găsi modalități de a sprijini financiar Ucraina, chiar dacă Ungaria ar respinge mișcarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel