Zelenski se va adresa Congresului SUA miercuri
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, va susţine un discurs în faţa Congresului SUA miercuri, 16 martie. 

„În timp ce războiul face ravagii în Ucraina, cu mare respect și admirație pentru poporul ucrainean, invităm toți membrii Camerei și Senatului să participe la o alocuțiune online în Congresul Statelor Unite, susținută de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskyi, miercuri, 16 martie, la ora 9:00 am (ora 15 - ora Kievului).", au scris Pelosi și Schumer într-o scrisoare adresată membrilor.

Săptămâna trecută, Congresul a aprobat un pachet de ajutor de urgență cu 13,6 miliarde de dolari în asistență umanitară, de apărare și economică pentru Ucraina.

În plus, Zelenski l-a presat recent pe președintele Joe Biden în timpul ultimei lor discuții telefonice pentru mai multe sancțiuni aplicate Rusiei, potrivit CNN.

În scrisoarea adresată legislatorilor, Pelosi și Schumer au reafirmat sprijinul SUA pentru Ucraina în timpul războiului.

„Congresul rămâne de neclintit în angajamentul de a sprijini Ucraina în fața agresiunii crude și diabolice a lui Putin și de a adopta o legislație pentru a bloca și izola economia rusă, precum și de a oferi asistență umanitară, de securitate și economică Ucrainei", au scris ei.

„Așteptăm cu nerăbdare ocazia de a saluta discursul președintelui Zelenski în fața Camerei și Senatului și de a transmite sprijinul nostru poporului ucrainean, care apără cu curaj democrația", au declarat cei doi democrați din Congres, conform Mediafax.

Câţi oameni a pierdut Ucraina de la startul războiului 

Oficialii ucraineni au actualizat pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina. Potrivit acestora, numărul deceselor este în creștere, iar armata lui Vladimir Putin înregistrează pierderi din ce în ce mai mari la capitolul echipamente militare.

Potrivit oficialilor ucraineni, în jur de 13.800 de militari ruși au murit în timpul conflictului. Este o cifră care nu a fost confirmată și din alte surse.

De asemenea, Forțele Armate ale Ucrainei indică o creștere importantă a pierderilor de echipament militar în tabăra rusă.

Partea ucraineană susține că pe lista cu pierderi ale rușilor sunt 84 de avioane, 108 elicoptere, 430 de tancuri, 1.375 de mașini blindate, 190 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de combustibil, 2 ambarcațiuni și 819 vehicule, scrie Mediafax. 

Pierderile au fost înregistrate în perioada 24 februarie- 16 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel