Data publicării:

Zelenski: Rusia lansează 60 de drone și aproape 90 de rachete asupra Ucrainei

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Atac masiv cu rachete Kinjal în Ucraina / Foto: Pexels
Atac masiv cu rachete Kinjal în Ucraina / Foto: Pexels
Forțele de ocupație ruse au lansat peste 60 de drone Shahed și aproape 90 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei în noaptea dintre 21-22 martie.

Președintele Volodymyr Zelenski a transmis aceste informații prin intermediul rețelelor de socializare, subliniind amploarea atacului și consecințele devastatoare pentru populația civilă.

"În noaptea trecută au fost folosite peste 60 de drone Shahed și aproape 90 de rachete de diverse tipuri. Lumea vede țintele teroriștilor ruși cât se poate de clar: centrale electrice și linii de alimentare cu energie, un baraj hidroelectric, clădiri rezidențiale obișnuite, chiar și un troleibuz. Rusia duce un război împotriva vieților oamenilor obișnuiți. Îmi exprim condoleanțele familiilor și prietenilor celor uciși de acest terorist", a declarat Zelenski, potrivit Pravda.

Potrivit președintelui, serviciile relevante au început deja să lucreze în toate orașele afectate de atac. Furnizarea electricității este în curs de restaurare.

Zelenski a subliniat din nou partenerilor internaționali că, spre deosebire de pachetele de ajutor occidentale destinate Ucrainei, rachetele ruse nu întâmpină întârzieri. "Dronele Shahed nu sunt indecise precum unii politicieni. Este important să înțelegem costul întârzierilor și al deciziilor amânate. Sistemele de apărare antiaeriană Patriot trebuie să protejeze Kharkiv și Zaporizhzhia, iar noi avem nevoie de sisteme de apărare antiaeriană pentru a proteja oamenii, infrastructura, casele și barajele. Partenerii noștri știu exact de ce avem nevoie. Cu siguranță ne pot sprijini. Avem nevoie de aceste soluții. Viața trebuie protejată de aceste monștri de la Moscova", a adăugat el.

În context, ministrul Energiei, Herman Halushchenko, a declarat că atacul rusesc din noaptea de 21-22 martie a vizat sectorul energetic ucrainean și a fost cel mai mare din perioada recentă. Rușii au atacat centrala hidroelectrică Dnipro și mai multe facilități de infrastructură critică din mai multe oblasturi ale Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel