Zelenski, reacție la decizia CPI de a emite un mandat de arestare pe numele lui Putin
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 17 Martie 2023, 21:06
WhatsApp
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj referitor la mandatul de arestare pe numele lui Vladimir Putin.

„Separarea copiilor de familiile lor, privarea lor de orice oportunitate de a-și contacta rudele, ascunderea copiilor pe teritoriul Rusiei, deportarea lor în regiuni îndepărtate - toate acestea sunt, evident, politica de stat rusă, deciziile statului, răul făcut de stat”, a transmis Volodimir Zelenski, după decizia Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, conform Sky News.

Volodimir Zelenksi a spus că ar fi fost „imposibil să desfășoare o astfel de operațiune criminală” fără Vladimir Putin, într-o postare pe Telegram.

El a numit decizia instanței drept una „istorică” „de la care va începe responsabilitatea istorică”.

Președintele ucrainean a mulțumit procurorului șef al instanței și „tuturor celor din lume care ne ajută să luptăm pentru dreptate”.

Vineri, 17 martie 2023, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin.

CITEȘTE ȘI     -    Putin ar putea să fie arestat în august, când ar urma să meargă în Africa de Sud. Țara e obligată să pună în aplicare mandatul CPI

Președintele rus ar putea să fie arestat în Africa de Sud, unde ar urma să meargă în luna august a acestui an, la summitul BRICS de la Durban

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?