Urmărește emisiunea live
Zelenski: „Nimeni nu este în război cu poporul rus. Și nimeni nu este în război cu Rusia. Ei au venit aici și sunt în război cu Ucraina”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
Volodimir Zelenski/ captură video Facebook
”Nimeni nu este în război cu poporul rus. Și nimeni nu este în război cu Rusia. Au venit aici și sunt în război cu Ucraina, noi luptăm în mod specific împotriva armatei, soldaților și ofițerilor ruși care sunt aici”, a declarat Zelenski.

”Trupele noastre nu au intrat pe teritoriul lor, în ciuda faptului că au anunțat deschis începerea invaziei”, a declarat președintele Ucrainei intr-un interviu acordat postului public din Ucraina Suspilne.

”În al doilea rând, nu suntem în război cu oamenii obișnuiți și, în general, sunt mulți oameni cărora le este frică să meargă în piață, frică să meargă încă o dată pe rețeaua de socializare și să sprijine Ucraina, frică să-și piardă locurile de muncă. Unele țări europene trăiesc și ele în această dispoziție. Dar europenii pot lupta în sancțiuni. Tocmai au început - se luptă cu o blocadă pentru economie și se luptă foarte bine, prin diplomație”.

Europa trebuie să facă tot posibilul pentru a se asigura că Rusia nu se simte conducătoarea lumii

Zelenski consideră că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană este de fapt adevăratul război, iar in acest sens el declară:

„Rusia nu vede Ucraina ca parte a lumii occidentale. Ei ne văd ca parte a vieții post-sovietice sau sovietice. Imaginați-vă, suntem vecini cu Rusia și nici nu v-ați imaginat până în 2014 că va avea loc un război la scară largă. Istoricii și oamenii de știință nici nu și-au imaginat. Ei au spus că există riscuri din cauza uneia sau alteia dorințe a Federației Ruse de a reface Uniunea Sovietică, dar nu și-au imaginat că va avea loc un război. Europa trebuie să facă tot posibilul pentru a se asigura că Rusia nu se simte conducătoarea lumii”, a continuat Zelenski.

Intrebat despre ce anume i-ar spune lui Putin dacă ar avea loc o întâlnire între cei doi lideri, Zelenski a declarat:

„Nu vor fi discursuri istorice. Voi discuta cu el toate problemele în detaliu, fără a lăsa loc riscurilor viitoare ale statului nostru.Voi spune tot ce gândește poporul ucrainean, detaliat. Dacă voi avea ocazia și Rusia va avea dorința, vom trece toate întrebările. Le vom rezolva pe toate? Nu. Dar șansa că o parte din noi poate - cel puțin să oprească războiul. Nu vreau să intrăm în istorie ca eroi și ca națiune care nu există. Nu vreau asta. Nu vreau un asemenea eroism pentru poporul ucrainean”, a declarat președintele ucrainean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel