Data publicării:

Zelenski: Nici America, nici Regatul Unit nu ne-au dat permisiunea să utilizăm armele pe teritoriul Rusiei

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri seară că Ucraina nu are permisiunea aliaților occidentali să atace ținte de pe teritoriul Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri seară că Ucraina nu a primit încă ”permisiunea” din partea Washingtonului și Londrei de a utiliza rachete cu rază lungă împotriva unor ținte din Rusia, potrivit unei transmisiuni AFP. "Nici America, nici Regatul Unit nu ne-au dat permisiunea să utilizăm aceste arme pe teritoriul Rusiei, împotriva oricărei ținte și la orice distanță", a afirmat Zelenski într-o discuție cu jurnaliști, potrivit Agerpres. El a subliniat că, din acest motiv, Kievul nu a lansat astfel de atacuri.

Zelenski a adăugat că există posibilitatea ca partenerii occidentali să fie îngrijorați de o potențială escaladare a conflictului, menționând: "Cred că le este teamă de escaladare". Cu toate acestea, el a evidențiat că ajutorul militar al aliaților occidentali s-a intensificat începând cu luna septembrie: "Ajutorul militar s-a accelerat de la începutul lui septembrie și ne bucurăm. Îl simțim". Aceste declarații au fost făcute vineri seara, dar au fost publicate sâmbătă.

Copil de 12 ani, ucis de forțele ruse

Pe de altă parte, noi atacuri cu rachete lansate de forțele ruse au lovit orașul Krîvîi Rih din sudul Ucrainei, rezultând moartea a cel puțin trei persoane, inclusiv un băiat de 12 ani, au transmis sâmbătă autoritățile locale, conform dpa. Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lîsak, a anunțat pe Telegram că alte trei persoane au fost rănite în urma atacului. Acesta a implicat rachete Iskander-M și rachete ghidate și a avut loc în timpul nopții, conform aceleași surse.

Lîsak a distribuit și imagini cu case distruse de atacuri. Orașul Krîvîi Rih, un important centru industrial, a fost o țintă frecventă a atacurilor rusești de la începutul războiului, în februarie 2022. În timpul nopții de vineri spre sâmbătă, mai multe regiuni din Ucraina au raportat raiduri aeriene lansate de forțele ruse. Conform apărării antiaeriene ucrainene, în total, au avut loc 25 de atacuri, dintre care cinci rachete și 11 drone au fost interceptate, potrivit informațiilor furnizate de apărarea antiaeriană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel