Zelenski l-a invitat pe Elon Musk în Ucraina: După aceea, spuneţi-ne cum să oprim acest război
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a invitat pe omul de afaceri, Elon Musk, să viziteze ţara şi abia apoi să sugereze cum să pună capăt ostilităţilor. 

"Veniţi în Ucraina. După aceea, spuneţi-ne cum să oprim acest război, cine l-a început şi când putem să-i punem capăt" - a declarat Zelenski într-un discurs la un Forum de carte organizat de publicaţia The New York Times, citat de publicaţia ucraineană LIGA.net.

Se subliniază că după aceea legătura video cu Zelenski a fost întreruptă. Menţionăm că, pe 3 octombrie, Musk şi-a prezentat pe Twitter viziunea sa privind condiţiile pentru atingerea păcii în Ucraina. În opinia sa, organizarea repetată a referendumurilor în noile regiuni ale Federaţiei Ruse sub supravegherea ONU ar putea fi o soluţie la conflictul dintre Rusia şi Ucraina. În acelaşi timp, Musk a menţionat că Ucraina ar putea deveni o ţară neutră, scrie Rador, citând tass.ru.

Antreprenorul a realizat un sondaj pe reţelele de socializare despre atitudinea faţă de ideile sale. La Kiev, propunerile lui Musk au fost percepute negativ, Zelenski pornind propriul său sondaj pentru a afla "care Musk vă place mai mult"- cel care sprijină Ucraina sau cel care sprijină Rusia. Totodată, Ucraina foloseşte comunicaţiile prin satelit Starlink şi mizează pe noi livrări de echipamente. 

Citește și:

Zelenski, în Financial Times: Câmpul de luptă este calea când nu există diplomaţie. Dacă nu ne luăm toate teritoriile înapoi, războiul e doar îngheţat, nu terminat

Într-un interviu pentru Financial Times, Zelenski spune că noua strategie a Rusiei, prin care distruge infrastructura energetică a ţării şi o aruncă în întuneric, nu va slăbi dorinţa de a elibera toate pământurile ocupate de invadatori. Acesta a descris conflictul drept "un război al rezilienţei, al voinţei". În plus, mai spune Zelenski, nu ar putea exista o pace de durată dacă Rusia nu se retrage din toate teritoriile ocupate. 

"Trebuie să recuperăm toate teritoriile. Pentru că eu cred că câmpul de luptă este calea atunci când nu există diplomaţie. Dacă nu ne putem recupera toate teritoriile, războiul va fi pur şi simplu îngheţat. Va fi doar o chestiune de timp până când o vom lua de la capăt", a explicat Zelenski. 

Săptămâna trecută, Rusia a lansat 70 de rachete spre infrastructura energetică a Ucrainei, lăsând peste 80% din ţară fără curent electric şi fără apă. Toate cele 15 reactoare nucleare ale Ucrainei au fost oprite în urma acestui atac. Zelenski spune că un astfel de atac este inimaginabil în lumea modernă. 

"A fost genul de incident care nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani, poate 80, 90 de ani. Vorbim de o ţară din Europa care a rămas aproape complet fără lumină. Cu toate astea, am ripostat superb. Muncitorii din energie, ministrul urgenţelor de stat, deminatorii, toată lumea a lucrat pentru a reporni curentul electric şi cât se poate din apa curentă. Este un război al rezilienţei, e despre cine rezistă mai mult", a mai punctat Volodimir Zelenski. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel