Zelenski insistă ca NATO să intervină asupra spațiului aerian al Ucrainei. ”Și voi vreți să fim uciși încet” acuză el
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube Facebook Volodymyr Zelenski
Sursă foto: Captură YouTube Facebook Volodymyr Zelenski
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, adresează un nou mesaj dur, astăzi, după ce aeroportul din Vinnița a fost bombardat cu opt rachete. 

Președintele ucrainean insistă asupra excluderii aeriene. Volodimir Zelenski cere ”închiderea cerului deasupra Ucrainei” pentru toate rachetele rusești și avionele de luptă. De asemenea, cere o linie umanitară.  El le transmite liderilor lumii că, dacă nu vor închide cerul pentru Rusia, există o concluzie: ”Și voi vreți să fim uciși încet”.

”Tocmai am auzit raportul despre atacul cu rachete de la Vinnița. 8 rachete împotriva orașului nostru, împotriva pașnicului nostru Vinnița, care nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru Rusia. În orice caz, o lovitură brutală și cinică de rachetă a distrus complet aeroportul. Continuă distrugerea totală a infrastructurii noastre, a traiului nostru construit de noi, de părinții și bunicii noștri, de generații de ucraineni. Repetăm în fiecare zi: Închideți cerul deasupra Ucrainei. Închideți-l pentru toate rachetele rusești, pentru toate avioanele de luptă rusești, pentru toți acești teroriști. Vă rog să creați o zonă aeriană umanitară fără rachete, fără bombe aeriene. Și noi suntem oameni și este datoria voastră umanitară să ne protejați, să protejați oamenii, civilii. Și o puteți face. Dacă nu faceți acest lucru, dacă nu ne dați cel puțin avioane pentru a ne putea proteja, nu poate exista decât o singură concluzie: și voi vreți să fim uciși încet. Aceasta este, de asemenea, responsabilitatea politicienilor lumii, a liderilor occidentali. Astăzi și pentru totdeauna”, a spus Volodimir Zelenski, conform Mediafax. 

Citește și:  LIVE  Război Rusia-Ucraina, ziua 11. FOTO/VIDEO Putin anunță că se va opri când Kiev-ul nu va mai opune rezistență

Sâmbătă, președintele rus Vladimir Putin a declarat că dacă țările impun o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar participa la conflict.  

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a explicat că NATO nu este parte din conflict și că, dacă ar interveni, ar implica și mai multe state în războiul cu Rusia. Cu toate acestea, Volodimir Zelenski consideră că NATO este slabă și că va fi vinovată și ea de morții din Ucraina, dacă nu se implică. 

Citește aici mai mult: Zelensky, către NATO: ”Toți cei care mor vor muri și din cauza slăbiciunii voastre”. Gestul cerut de Ucraina ar băga și alte țări în RĂZBOI, spune Stoltenberg. Ce presupune excluderea aeriană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel