Data publicării:

Zelenski denunță "complotul marilor puteri": Ucraina nu va accepta niciodată acest lucru

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Mesajul președintelui Volodimir Zelenski la ONU a fost clar: Ucraina refuză să accepte un acord de pace impus și continuă să acuze Rusia de intensificarea atacurilor asupra infrastructurii critice. Zelenski a atras atenția asupra metodelor Kremlinului de a submina moralul poporului ucrainean, dar a reiterat hotărârea Ucrainei de a nu ceda în fața agresiunii ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj ferm miercuri, în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite, declarând că țara sa, aflată în conflict deschis cu Rusia, "nu va accepta niciodată" un acord de pace impus de marile puteri. Zelenski a denunțat „comploturile marilor puteri în detrimentul țărilor mici” și a subliniat că ucrainenii nu vor ceda în fața presiunilor internaționale pentru un astfel de acord.

"Nu vom accepta niciodată un acord impus"

Adresându-se liderilor mondiali prezenți la ONU, președintele ucrainean a insistat că orice soluție de pace trebuie să fie rezultatul negocierilor echitabile, nu o înțelegere dictată de alte state. „Ucrainenii nu vor accepta niciodată un acord de pace impus de marile puteri”, a declarat el, criticând războaiele „coloniale” și influența marilor națiuni asupra statelor mai mici.

În cadrul aceluiași discurs, Zelenski l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de plănuirea unor atacuri asupra infrastructurii nucleare ucrainene. „Am primit recent date alarmante de la serviciile noastre de informații. Putin pare să plănuiască atacuri asupra instalațiilor noastre nucleare și a infrastructurii lor”, a declarat liderul de la Kiev.

Zelenski a subliniat că aceste atacuri fac parte dintr-o strategie menită să slăbească moralul poporului ucrainean. În opinia sa, Putin încearcă să provoace suferință populației civile, forțându-i pe ucraineni să capituleze. „Vladimir Putin vrea ca ucrainenii să sufere și să se predea”, a afirmat Zelenski, conform agenției dpa.

Atacuri asupra infrastructurii energetice a Ucrainei

Într-un alt punct al discursului său, președintele Ucrainei a adus în discuție atacurile rusești asupra infrastructurii energetice a țării sale, acuzând Moscova că încearcă să lase populația în „întuneric și frig” în perioada iernii. Zelenski a explicat că Rusia a distrus toate centralele termice ale Ucrainei și o mare parte din capacitatea hidroelectrică, provocând daune la 80% din infrastructura energetică a țării.

„Așa se pregătește Putin de iarnă: sperând să chinuiască milioane de ucraineni, familii obișnuite, femei, copii. Putin vrea să îi lase în întuneric și în frig, forțând Ucraina să sufere și să se predea”, a mai declarat Zelenski în discursul său de 20 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel