Data actualizării:
Data publicării:

Zelenski, bucuros după discuția cu Iohannis: „Sunt încântat că Ucraina s-a făcut auzită” - Reuters

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Administrația Prezidențială
Foto: Administrația Prezidențială
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mărturisit marți că are "vești bune" în legătură cu furnizarea de artilerie și sisteme de apărare antiaeriană, în urma discuțiilor cu președintele român, Klaus Iohannis, la București, dar nu a oferit detalii concrete, scrie Reuters.

"Principala mea preocupare astăzi a fost legată de apărarea antiaeriană și sunt încântat că Ucraina s-a făcut auzită de partea română", a menționat Zelenski.

Președintele ucrainean a subliniat, de asemenea, că trebuie să depunem toate eforturile posibile pentru a împiedica transformarea unei părți din Marea Neagră sau din regiunea Dunării într-o adevărată "zonă moartă" din punct de vedere maritim.

VEZI ȘI: Reacțiile politicienilor români, după anularea discursului președintelui Volodimir Zelenski: "Omul rușilor a legat șireturile unei majorități"

VEZI ȘI: Ce ar fi conținut discursul lui Volodimir Zelenski. Cristian Diaconescu: Românii din Ucraina ar avea de suferit. Există semnale

Rusia s-a retras dintr-un acord care garanta transporturi sigure de grâu ucrainean prin Marea Neagră și a efectuat atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de-a lungul Dunării.

De asemenea, Zelenski a menționat conflictul dintre Israel și palestinieni, reiterând credința sa că este în interesul Rusiei să alimenteze tensiunile în Orientul Mijlociu. "Suntem de părere că Rusia este una dintre țările care au ajutat și susțin astfel de acțiuni", a declarat Zelenski.

Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat mai devreme în ziua respectivă că sugestia lui Zelenski de luni, conform căreia Rusia ar avea un interes în declanșarea războiului în Orientul Mijlociu pentru a slăbi unitatea globală, nu are "absolut nicio bază".

VEZI ȘI: Zelenski, vizită în România. Update: Principalele declarații ale președinților României și Ucrainei / Parteneriat strategic între cele 2 state / video

VEZI ȘI: Gafa majoră a statului, acoperită de Zelenski. Chirieac explică: A fost o formă elegantă și diplomatică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel