Zelenski, anunţ despre capitularea Rusiei: Răul se termină mereu la fel
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mercenarii Wagner avansează în Donbas. Zelenski: 'Rusia pregăteşte o nouă încercare de a prelua iniţiativa în război'/ Facebook Volodimir Zelenski
Mercenarii Wagner avansează în Donbas. Zelenski: 'Rusia pregăteşte o nouă încercare de a prelua iniţiativa în război'/ Facebook Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, transmite un mesaj despre capitularea Rusiei. 

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susţine că tactica Rusiei în războiul împotriva Ucrainei s-a dovedit a fi teroarea, ceea ce arată slăbiciunea invadatorilor. Astfel, potrivit liderului ucrainean, singurul rezultat posibil al unor astfel de acţiuni ale ruşilor va fi înfrângerea agresorului.

Într-un mesaj video transmis joi seară, Zelenski a remarcat că răul se termină întotdeauna în acelaşi mod.

"Ocupantul devine capitulant. Invadatorul devine fugar. Criminalii de război - inculpaţi, agresiunea - pedeapsă, distrugerea - reparaţii, echipamentele ostile - exponate de muzeu, sacrificiile bunicilor - victoriile nepoţilor" - a subliniat Volodimir Zelenski.

Preşedintele a asigurat că ucrainenii nu se vor lăsa distruşi de bombardamente.

"Să auzi imnul inamicului răsunând pe pământul nostru este mai groaznic decât rachetele inamice pe cerul nostru. Întunericul nu ne sperie. Cele mai întunecate vremuri pentru noi nu sunt fără lumină, ci fără libertate. Armata noastră este puternică, voluntarii sunt neoboşiţi, partenerii sunt de încredere, iar oamenii sunt indestructibili" - a mai declarat liderul de la Kiev.

"În toate oraşele noastre vor flutura steagurile noastre"

Zelenski a adăugat că toţi ocupanţii fug din Ucraina în acelaşi mod.

"Gauleiterii (referire la conducătorii instalaţi de nazişti în teritoriile ocupate în al Doilea Război Mondial - n.r.) şi auto-numiţii guvernatori sfârşesc la fel. Reichskommissariatele (entităţi administrative din Germania nazistă - n.r.) şi cvasirepublicile mor la fel. În toate oraşele noastre vor flutura, cu siguranţă, steagurile noastre. Junkers (Junkers - avion de luptă german din timpul celui de-al Doilea Război Mondial - n.r.) şi dronele kamikaze cad la fel, iar pe cerul nostru vor fi, cu siguranţă, 'păsările' noastre, 'Mrya' noastră (AN-225 Mriya - cel mai mare avion din lume, distrus de ruşi la începutul războiului - n.r.)" - a conchis Volodimir Zelenski, conform Rador. 

Propagandistul lui Putin face profeții: Poporul rus va „înceta să mai existe” dacă Moscova pierde războiul din Ucraina

Vladimir Soloviov, propagandistul favorit al lui Vladimir Putin, susține că poporul rus va „înceta să mai existe” dacă războiul din Ucraina va fi pierdut de Kremlin, potrivit Sky News.

Soloviov afirmă că vor exista „înfrângeri dure și amare” până când țara va lucra pentru un singur lucru – ” pentru front și pentru victorie”.

El spune: „Altfel, nu vom exista. Nu va exista nici cultură rusă, nici limbă rusă și nici popor rus”.

Putin vrea ca Rusia să „accelereze procesul de luare a deciziilor” în război

Vladimir Putin a luat cuvântul la prima reuniune a unui nou consiliu de coordonare pentru a gestiona activitatea guvernului pe frontul intern.

Liderul Kremlinului a declarat că țara trebuie să „accelereze procesul de luare a deciziilor” în legătură cu campania militară din Ucraina. Acesta vrea o coordonare sporită a structurilor guvernamentale și a regiunilor, potrivit Sky News.

Riscul unui atac nuclear rusesc este scăzut, a declarat astăzi premierul Norvegiei.

Premierul norvegian Jonas Gahr Støre s-a adresat astăzi parlamentului țării despre situația actuală din Ucraina - într-un discurs care a inclus cea mai recentă evaluare a amenințării nucleare de la Moscova. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel