Data publicării:

Zelenski ajunge în Marea Britanie pentru o întâlnire surpriză cu Sunak

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski vizitează Marea Britanie pentru a se întâlni cu prim-ministrul Rishi Sunak.

Într-un tweet, el a spus că se va întâlni cu „prietenul” său, Sunak, pentru a purta „negocieri de fond”. Marea Britanie a anunțat joi că va furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune, scrie BBC.

Zelenski s-a întâlnit, în ultimele zile, cu mai mulți occidentali pentru a consolida sprijinul oferit Ucrainei.

"Marea Britanie este un lider atunci când vine vorba de extinderea capacităţilor noastre la sol şi în aer. Această cooperare va continua şi astăzi", a spus el pe Twitter.

Biroul de presă al guvernului Marii Britanii a transmis că Sunak va reitera importanța furnizării unui pachet complet de sprijin Ucrainei.

„Nu trebuie să-i dezamăgim”, a spus premierul, adăugând că este „un moment crucial” în efortul de război al Ucrainei.

"Primele linii ale războiului de agresiune al lui Putin pot fi în Ucraina, dar liniile de falie se întind în toată lumea. Este în tot interesul nostru să ne asigurăm că Ucraina reușește victoria, iar barbaria lui Putin nu este răsplătită".

Surse BBC caracterizează vizita ca pe o curtoazie, mai degrabă decât o negociere. „Există întotdeauna afaceri de făcut”, ar fi spus una dintre surse pentru televiziunea britanică.

Este de așteptat ca întâlnirea dintre cei doi lideri să nu dureze mai mult de două ore.

Călătoria lui Zelenski în Marea Britanie va fi a patra oprire dintr-un turneu european care a inclus întâlniri la Paris, Berlin și Roma.

În februarie, Zelenski a vizitat Londra pentru prima dată de la începutul războiului. Atunci a participat la o audiență cu Regele și s-a adresat Parlamentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel