Zeci de stupi din Botoșani, în flăcări de la un trăsnet
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ ISU Botoșani
FOTO: Facebook @ ISU Botoșani
O platformă cu zeci de stupi, lovită de trăsnet, a luat foc într-o localitatea din Botoșani.

O platformă apicolă de la marginea localității botoșănene Hănești a luat foc, în această după-amiază, după ce a fost lovită de trăsnet, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

”La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hănești. Pompierii au constatat că ardeau platforma, mai multe unelte apicole și 20 de stupi, fără albine. Aceștia au intervenit rapid pentru ca flăcările să nu se extindă la alți 70 de stupi și o casă”, se arată în comunicatul ISU Botoșani postat pe Facebook.

Potrivit sursei menționate, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

”Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro”, au mai transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Două minute fac diferența dintre viață și moarte

Potrivit ghidului ”Fii Pregătit”, în cazul începerii unui incendiu în propria casă este posibil să aveți doar două minute pentru a scăpa.

”În timpul unui incendiu, avertizarea timpurie de la o alarmă de fum funcțională, plus un plan de evacuare în caz de incendiu care a fost practicat în mod regulat, pot salva vieți.

Dacă apare un incendiu în casa ta, dacă nu îți pui viața în pericol, IEȘI AFARĂ, RĂMÂI AFARĂ și sună la 112 pentru AJUTOR. Nu te întoarce niciodată înăuntru pentru nimic sau pentru nimeni”, se arată în ghidul menționat.

Citește și: Incendiu la o hală de producție din Suceava. A fost emis mesaj Ro-Alert / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel