Zeci de şoferi amendaţi după partida de inaugurare a noului stadion Steaua
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 08 iul 2021, 17:19
WhatsApp
Val de amenzi după partida Steaua - OFK Belgrad, cu care s-a inaugurat noua arenă din Ghencea.

Ieri, 07.07.2021, a fost o zi specială în Cartierul Ghencea. Noul stadion Steaua a fost inaugurat. Începând cu orele 19.00, s-a jucat meciul inaugural dintre echipele C.S.A. Steaua şi OFK Belgrad la care au participat peste 10.000 de suporteri. Şoferii a 55 de autoturisme, din comoditate sau rea credinţă, şi-au parcat autovehiculele pe spaţiile verzi din apropierea stadionului, spaţii ce au fost amenajate de curând de către autoritatea locală.

Pentru a descuraja astfel de fapte, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 a organizat o acţiune fulger cu efective mărite (30 de poliţişti locali) care au identificat şi sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de 46.500 de lei pe 48 de conducători auto care au încălcat prevederile H.C.L. Sector 6 nr. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti de pe raza Sectorului 6.

Pentru şapte autovehicule au fost întocmite scrisori de informare pentru identificarea utilizatorilor şi sancţionarea acestora. Aceste acţiuni se vor desfăşura ori de câte ori situaţia din teren o va impune, informează Primăria Sectorului 6.

Cum s-a desfăşurat partida

CSA Steaua Bucureşti a inaugurat, miercuri seara, noul stadion din Ghencea cu o victorie la scor, 6-0 (0-0) cu echipa sârbă de liga a treia OFK Belgrad.

Echipa antrenată de Daniel Opriţa, nou-promovată în liga secundă, a făcut spectacol în repriza secundă, în care s-au marcat toate cele şase goluri. Remus Bogdan Chipirliu este jucătorul care a marcat primul gol pe noul stadion Steaua (min. 50).

Remus Bogdan Chipirliu (50, 52), Dragoş Huiban (62 - penalty), Cezar Mihalache (76) şi Robert Neacşu (87 - penalty, 90+4) au înscris golurile echipei roş-albastre.

Vechiul stadion Steaua a fost inaugurat pe 9 aprilie 1974, tot cu un meci de fotbal contra echipei OFK Belgrad, încheiat cu scorul de 2-2.

Robert Neacşu a fost cel mai bun om al Stelei, pasând decisiv la primul gol, obţinând cele două penalty-uri şi marcând şi două goluri. Liviu Băjenaru a avut o bară transversală (82), dar şi sârbii au trimis în bară în min. 90.

Noul stadion Steaua, construit cu ocazia organizării la Bucureşti a EURO 2020, a fost inaugurat, miercuri seara, în cadrul unui eveniment special organizat de Clubul Sportiv al Armatei la care au fost prezenţi câştigătorii Cupei Campionilor Europeni şi la care au asistat aproximativ 15.000 de spectatori.

Numărul fanilor prezenţi la evenimentul în care clubului roş-albastru a sărbătorit 74 de ani de istorie, dar şi 35 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni, a fost limitat la jumătate din capacitatea arenei din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

Au fost prezenţi la sărbătoare majoritatea componenţilor echipei care cucerea la 7 mai 1986 cel mai important trofeu european continental printre care se numără Helmut Duckadam, Ştefan Iovan, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă şi Anghel Iordănescu. Au absentat din diverse motive fostul portar Dumitru Stângaciu, fostul tehnician Emeric Ienei şi managerul Stelei din 1986, Valentin Ceauşescu.

Construcţia noii arene din Bulevardul Ghencea a demarat în februarie 2018 şi s-a încheiat în noiembrie 2020. Costurile lucrărilor se ridică la 407.353.320 lei, aproximativ 81 de milioane de euro.

Stadionul Steaua are o capacitate de 31.254 locuri şi îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?