Data publicării:

Zeci de români, repatriați din Liban cu o aeronavă C 27J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: MApN
foto: MApN
Mai mulți români au fost repatriați din Liban.

Ministerul Apărării Naționale anunță că un grup de 69 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, a fost repatriat din Liban cu o aeronavă de transport de tip C 27J Spartan, din dotarea Forțelor Aeriene Române.

"Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat ca o aeronavă de transport de tip C 27J Spartan, din dotarea Forțelor Aeriene Române, să efectueze joi, 3 octombrie, un alt zbor umanitar, în cadrul unei misiuni de repatriere din Liban a unui grup de 69 de persoane aflate în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, persoane aflate în zona de risc maxim.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Liban, în jurul orei 8.00 și a aterizat la Otopeni în jurul orei 17.45, cetățenii repatriați fiind întâmpinați de premierul Marcel Ciolacu, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe.

Misiunea s-a executat la solicitarea ministrului afacerilor externe, în contextul deteriorării accentuate a situației de Securitate din Orientul Mijlociu și a riscurilor confirmate pentru integritatea fizică a cetățenilor români care și-au semnalat prezența în Republica Libaneză.

Ministerul Apărării Naționale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în managementul situațiilor de urgență astfel încât evacuarea, protecția și transportul persoanelor să se desfășoare în condiții de siguranță", transmite Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

Peste 1.100 de români și-au înregistrat prezența în Liban la Ambasada României, potrivit MAE

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat că 1.136 de cetățeni români și membri ai familiilor acestora și-au înregistrat oficial prezența la Ambasada României din Beirut.

Potrivit declarațiilor oferite de MAE, personalul diplomatic român menține un contact constant cu cei aflați pe teritoriul libanez. Situația de securitate este în continuă schimbare, ceea ce impune o evaluare constantă a tuturor scenariilor posibile. „Ne străduim să evităm expunerea la riscuri adiționale și să nu punem în pericol viața persoanelor aflate în situații vulnerabile”, a declarat Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru a sprijini cetățenii români din Liban, MAE a trimis echipe consulare mobile la Beirut, dar și în alte state din regiune. Aceste echipe sunt pregătite să ofere asistență consulară oricărui cetățean român care solicită sprijinul autorităților. Această măsură vine în contextul agravării situației politice și de securitate din Orientul Mijlociu, care impune o colaborare strânsă între România, statele membre ale Uniunii Europene și partenerii din regiune. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel