Zeci de produse din deşeuri reciclabile, expuse spre vânzare în București
Zeci de produse fabricate din deşeuri reciclabile au fost expuse spre vânzare la Circular Yard Sale din București.
Piese de mobilier recondiţionate, precum birouri, dulapuri, scaune de birou, rollbox-uri, canapele şi mese, alături de haine şi produse de artă, realizate din deşeuri reciclabile, sunt expuse în acest week-end, în Bucureşti, într-un spaţiu neconvenţional, pentru a fi comercializate, în expoziţia Circular Yard Sale, citează Agerpres.
"Astăzi, este o dimineaţă specială, pentru că mai mulţi tineri nebuni au pus la un loc câţiva antreprenori inovativi în domeniul economiei circulare. Noi am pornit de la ideea că sunt prea multe deşeuri în această lume şi vrem o lume mai bună. Având în vedere că, la nivelul Uniunii Europene, doar jumătate dintre deşeuri se reciclează, iar în România este şi mai dezastruoasă, ne-am propus să începem un demers prin care deşeurile să se transforme în alte produse, pe care să le folosim, să le refolosim", a declarat, în deschiderea evenimentului, Daniela Şerban, partener al Asociaţiei Economiei Circulare (AEC).
Ateliere pentru public
Târgul de produse de economie circulară este organizat de Asociaţia Economiei Circulare (AEC), iar pe durata a două zile vizitatorii vor intra în contact cu principiile economiei circulare şi pot învăţa metode pentru recondiţionarea sau reciclarea mobilierului, textilelor sau plasticului, pe durata workshop-urilor dedicate.
Evenimentul, organizat în incinta NOD Markerspace, de pe Splaiul Unirii, va mai găzdui ateliere de croitorie şi upcycling textile, precum şi sesiuni de reciclare a ambalajelor PET. Voluntarii de la AEC, alături de copii, vor transforma ambalajele din plastic în ghivece pictate manual, dar şi în alte obiecte.
În după-amiaza zilei de duminică, organizatorii târgului au programat un atelier de tâmplărie şi upcycling mobilier, precum şi workshop de antreprenoriat in economie circulara.
Produsele expuse spre vânzare
Produsele expuse în cadrul expoziţiei sunt: mobilier reciclat şi hamace (Elfii Pădurii), haine reutilizate - magazine online (Garderobă infinită), ambalaje din hârtie reciclată (Vrancart), denim reciclat (ARTelier), decoraţiuni interioare din lemn recuperat (The Dolls Lab), farfurii din tărâţe (Biotrem), artă din deşeuri şi produse recuperate (pictor Alina Codin).
Participarea expozanţilor este gratuită, iar programul de vizitare a expoziţiei produse şi idei de economie circulară este sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 - 18:00.
Proiectul este finanţat şi susţinut de Start ONG, Asociaţia Act for Tomorrow şi Kaufland România. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu social şi cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro.
Asociaţia Economiei Circulare (AEC) este o organizaţie non-guvernamentală ce promovează conceptul de economie circulară în România şi organizează evenimente care implică oamenii activi în susţinerea acestui tip de economie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News