Zeci de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de polițiști
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Mii de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști în urma a nouă percheziții domiciliare. În plus, au fost descoperite și 75 de bormașini.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat nouă percheziții domiciliare la mai multe persoane bănuite că dețin și comercializează bunuri de natură pirotehnică. Peste 40 de kilograme de articole pirotehnice au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării.

Astfel, potrivit IPJ Călărași, în zilele de 20 și 21 decembrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în urma exploatării datelor și informațiilor obținute, au documentat activitatea infracțională desfășurată pe linia operațiunilor pirotehnice în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

„În fapt, persoanele în cauză ar fi deținut și comercializat articole pirotehnice fără a fi autorizate în acest sens, pe raza județului Călărași”, au precizat reprezentanții IPJ Călărași.

Au fost descoperite și 75 de bormașini

Cu ocazia perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării 6.428 de articole pirotehnice de diferite categorii. De asemenea, în urma descinderilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au ridicat 75 de bormașini, pentru verificarea autenticității produselor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și ”punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, potrivit CL News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel