Zeci de copii cu nevoi speciale au primit ajutoare de la Arhiepiscopia Dunării de Jos
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Peste 60 de copii cu nevoi speciale de la două şcoli din Galaţi au primit ajutoare în cadrul unei acţiuni social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate, activitatea a fost organizată cu sprijinul parohiilor din cadrul protopopiatului Covurlui, judeţul Galaţi şi a constat în oferirea de produse igienico-sanitare, mobilier, articole vestimentare şi articole sportive necesare petrecerii timpului liber pentru cei peste 60 de copii aflaţi în internatul Şcolii Profesionale Speciale "Emil Gârleanu", dar şi de la Şcoala Profesională Specială "P. P. Neveanu", ambele din Galaţi.

În cadrul acestor internate sunt găzduiţi copii din tot judeţul Galaţi, cu dizabilităţi cognitive, dificultăţi ale funcţiei de calcul, tulburări de limbaj, tulburări psihomotrice, deficienţe fizice şi neuro-motorii, comportament socio-şcolar dificil, TSA şi Sindrom Down. În cadrul acestor instituţii, pe toată durata şcolarizării, elevii primesc cazare, masă şi asistenţă permanentă cu personal specializat. 

Preoţii i-au vizitat pe cei internaţi în sălile de cursuri, i-au binecuvântat şi le-au oferit darurile special pregătite pentru ei. Valoarea ajutoarelor acordate cu acest prilej se ridică la suma de 5.000 lei.

"Activitatea aceasta este o prelungire a acţiunilor social-filantropice desfăşurate în Arhiepiscopia Dunării de Jos în Duminica Părinţilor şi Copiilor şi sunt exemplul de iubire milostivă faţă de semenii noştri care au nevoie de ajutor", se spune în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel