Data actualizării:
Data publicării:

Zeci de copaci au căzut în București în timpul furtunii. Ciucu acuză Primăria Capitalei că nu avizează defrișările și toaletările necesare - foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Radu Gava
Foto: Radu Gava
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, sune că, dacă Primăria București ar aviza defrișările și toaletările necesare ale copacilor, pagubele ar fi mai reduse. 

Mesajul vine după ce zeci de copaci au căzut în Capitală, în timpul furtunii de vineri dimineață.

'Echipele ADPDU Sector 6 alături de echipaje ale ISU si Poliției Locale sunt pe teren pentru a degaja arborii doborâți de furtună. Str. Romancierilor este blocată de un plop căzut.

Se așteaptă de sosire unei echipe Enel deoarece copacul a căzut peste fire de electricitate și intervenția trebuie să se desfășoare în siguranță. Dacă PMB ar aviza defrișările și toaletările necesare, pagubele ar fi mai reduse.

ADPDU Sector 6 a facut demersurile necesare obtinerii avizelor de la Directia de Mediu din cadrul PMB, insa nu l-am primit. In lipsa avizelor nu ne este permis sa intervenim preventiv. Numai anul acesta, ADPDU Sector 6, a înaintat către Direcția de Mediu din cadrul PMB 243 solicitări punctuale pentru emiterea avizului de specialitate din care:

109 solicitări pentru emitera avizului de toaletare (pentru aprox 850 arbori), 161 de solicitari pentru defrișarea unui număr de 278 arbori aflați în declin biologic avansat sau uscați 100%). Deși am respectat toate reglementările în vigoare, din păcate, până în acest moment nu a fost emis niciun aviz pentru niciuna din solicitările trimise la PMB în acest an.', a scris primarul Ciprian Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel