Zeci de cadavre au fost găsite în Liman, Ucraina, după plecarea rușilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Zeci de trupuri neînsuflețite au fost găsite în Liman, după ce trupele ruse s-au retras din zonă. 

Oamenii legii din Ucraina au descoperit 60 de cadavre în oraşul eliberat Liman, din regiunea Doneţk. Până acum, au fost identificate 31 de cadavre - a anunţat, vineri, ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, conform Rador. De asemenea, acesta a adăugat că zonele eliberate ale regiunii Herson sunt încă atacate constant, acestea constituind linia întâi a apărării. Acolo vor lucra doar specialiştii ucraineni, iar mai târziu li se vor alătura şi cei internaţionali, aşa cum a fost şi în cazul regiunii Harkiv.

"În acest mod, comunitatea de experţi occidentali va confirma concluziile la care au ajuns anchetatorii noştri", a afirmat Monastirski. Ministrul a adăugat că una din zece case din Liman a fost complet distrusă. În plus, jumătate dintre locuinţe sunt avariate semnificativ, iar oraşul nu are nici electricitate, nici căldură.

Crime de război. 436 de cadavre exhumate, 30 cu "semne de tortură"

Autorităţile ucrainene au exhumat 436 de cadavre care au fost îngropate într-o pădure din apropierea oraşului Izium, recucerit de la ruşi, şi 30 dintre ele prezentau "semne de tortură", a anunţat vineri guvernatorul regiunii Harkov, relatează AFP.

"Un total de 436 de cadavre au fost exhumate. Majoritatea prezintă semne de moarte violentă şi 30 prezintă semne de tortură", a declarat Oleg Sinegubov pe Telegram.

"Sunt trupuri cu o frânghie în jurul gâtului, cu mâinile legate, cu membrele rupte sau cu răni provocate de glonţ. Mai mulţi bărbaţi au organele genitale amputate", a continuat Sinegubov, referindu-se la "dovada torturilor teribile" suferite de populaţie.

Câteva sute de morminte cu o cruce şi o groapă comună au fost descoperite la mijlocul lunii septembrie în apropierea oraşului Izium, care a fost sub ocupaţie rusă timp de câteva luni înainte de a fi preluat de forţele ucrainene.

Poliţia ucraineană a susţinut, de asemenea, că a descoperit "camere de tortură" în zonă, inclusiv la Izium.

Aproape 390 de copii ucraineni au murit din cauza războiului și peste 750 au fost răniți

Pe 14 septembrie, de exemplu, în Herson, în urma bombardamentelor ruseşti, a murit o întreagă familie cu două fiice de opt şi 12 ani, scrie Rador, citând RBC.

Pe 5 septembrie, un adolescent de 14 ani a fost ucis în urma bombardării localităţii Nova Husarivka (regiunea Harkov). Din cauza ostilităţilor declanşate de Rusia pe 24 februarie, cel mai mult au avut de suferit copiii din regiunile Doneţk (394), Harkov (218), Kiev (116), Mikolaiv (72), Cernihiv (68), Lugansk (61), Herson (55), Zaporojie (45) şi Dnipropetrovsk (26). De asemenea, 2.500 de instituţii de învăţământ au fost afectate în urma bombardamentelor ruseşti. Dintre acestea, 289 au fost complet distruse. Citește mai multe AICI

Zelenski: Rusia nu lasă în urmă decât moarte şi suferinţă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat vineri forţele ruse după descoperirea a sute de corpuri îngropate sumar într-o pădure din apropiere de Izium, oraş recent recucerit de ucraineni de la forţele ruse, unde au fost descoperite şi 'săli de tortură', relatează AFP.

'Rusia nu lasă în urmă decât moarte şi suferinţă. Lipsiţi de tot ceea ce este uman', a declarat Zelenski pe Telegram, promiţând o 'răzbunarea teribil de justă'.

El a făcut referire la 'peste 400 de corpuri' descoperite în acest loc de înmormântare în masă în apropiere de Izium, 'cu urme de tortură, copii, persoane care au murit din cauza loviturilor cu rachete, combatanţi ai forţelor armate ucrainene'. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel