Urmărește emisiunea live
Zece surse de la Kremlin, convinse că "invazia Ucrainei a fost o greşeală catastrofală. Dar Putin refuză orice critică"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Din ce în ce mai mulţi oficiali ruşi consideră că invazia Ucrainei a fost o greşeală, dar afirmă că Vladimir Putin nu acceptă niciun fel de critică. 

Conform Daily Mail, ar fi vorba de 10 surse din interiorul Kremlinului, care consideră că, dacă Rusia continuă războiul din Ucraina, "ţara va fi condamnată la ani de izolare şi tensiuni cu alte ţări. Rusia va rămâne cu o economie afectată şi cu o influenţă globală limitată". 

De asemenea, aceştia afirmă că "Putin refuză orice critică cu privire la efectele politice şi economice ale războiului". 

Nu e prima dată când surse de la Kremlin se plâng de efectele războiului. Luna trecută, un alt oficial a declarat că "nimeni nu a luat în calcul sancţiunile financiare stricte din Occident, precum interzicerea băncilor ruseşti din sistemul Swift. Dar asta e şi pentru că Putin şi-a ţinut la secret planurile privind invazia". 

Cu toate astea, un singur veteran de la Kremlin a demisionat până acum. Anatoly Chubais, economist şi trimis special al Rusiei la mai multe organizaţii internaţionale, a plecat din Rusia şi a anunţat că nu are nicio intenţie să revină. Ceilalţi s-ar teme să îşi părăsească posturile, afirmă sursa citată. 

"Putin şi-a construit regimul cu sprijin popular, iar astfel a putut controla elitele. Nu există loc pentru dezacord sau contraziceri. Toată lumea trebuie să fie de acord şi să pună în aplicare ordinele preşedintelui. Cât timp Putin are situaţia sub control, oamenii îl vor urma", a declarat Tatiana Stanovaya, consultant politic. 

Cum fug rușii de asumarea crimelor de război. Cazul Katyn: "Au făcut un lucru absolut îngrozitor. Au băgat bilețele în buzunarele victimelor..."

Profesorul Octavian Budăi a explicat în exclusivitate pentru DC News TV care au fost tertipurile de care s-a folosit armata rusă pentru a-și șterge vina din ochii comunității internaționale pentru crimele de la Katyn.

Oficialii polonezi au marcat săptămâna trecută 82 de ani de la masacrul prizonierilor de război polonezi de către poliția secretă sovietică NKVD, iar premierul polonez Mateusz Morawiecki, a cerut ca episodul Katyn să nu fie uitat.

Morawiecki a participat miercuri dimineață la o ceremonie la Varșovia în timpul căreia a spus că „memoria ofițerilor polonezi uciși la Katyn și în alte locuri... la fel ca (memoria) genocidului rusesc din Ucraina nu poate fi acoperită cu praful uitării, obscurității și inexistenței.”

Prim-ministrul se referea la numeroase rapoarte despre crime de război care ar fi putut fi comise de forțele ruse în Ucraina.

„Știm ce vor ucigașii, și anume să pretindă că nu s-a întâmplat nimic, să pretindă că este posibilă revenirea la afaceri ca de obicei, doar să uităm această mână de morți pe care ei le consideră accidentale”, a spus premierul.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel