Zece lucruri mărunte, care te vor face fericit. Atenție la sfatul nouă: buna dispoziție este contagioasă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Zece lucruri mărunte, care te vor face fericit. Atenție la sfatul nouă - buna dispoziție este contagioasă. Sursa - Pexels
Zece lucruri mărunte, care te vor face fericit. Atenție la sfatul nouă - buna dispoziție este contagioasă. Sursa - Pexels
Nimeni nu este responsabil pentru fericirea ta, în afară de tine. Adesea lucrurile mici fac o mare diferență. De aceea, astăzi, vă prezentă topul celor 10 lucruri, care te vor face  mai fericit.

1. Nu uita de zâmbete: Zâmbește cât de des și cât de mult poți. Cu fiecare zâmbet, creierul nostru eliberează hormoni analgezici, antiinflamatori, care ne ameliorează anxietatea.  De altfel, nu contează dacă zâmbim fără motiv sau de bucurie.

Spală șosetele albe în cuptorul cu microunde: un truc interesant, care te salvează atunci când nu ai timp

2. Fă-ți timp pentru prieteni și familie:  Înconjoară-te de oameni care îți plac și lângă care te simți bine. Relațiile interumane sunt cele care ne influențează viața, dispoziția și, nu în ultimul rând, fericirea.

3. Ieși din zona de confort - Oricine iese din zona de confort, învață ceva nou și rămâne curios pe termen lung. Îți vei lărgi orizonturile și vei descoperi lumea.

Scapă de țânțari cu ingredientele din bucătărie. Sunt atât de eficiente, încât insectele îți vor ocoli casa

4. Ajută-ți semenii -  Ajută-i pe alții, implică-te în probleme lor, fii acolo pentru ceilalți. Noi, oamenii, suntem ființe sociale și orice ne întărește relațiile interpersonale ne face mai fericiți.

5. Fii activ și fă ceva frumos! Răsfățați-vă! Fă ceva care îți aduce bucurie sau distracție. Asigură-te că nu vei cheltui banii pe lucruri materiale, dar pe experiențe, călătorii și lucruri frumoase.

6. Ieși la plimbare -  Vitamina D și lumina soarelui asigură o bună dispoziție și sentimente de fericire în cel mai scurt timp! O scurtă plimbare în pauza de prânz, sport în aer liber, o înghețată la soare – profitați de fiecare ocazie pentru a vă afla la aer.

7. Ia decizii -  Pierdem adesea șanse, deoarece luăm decizii proaste și ne simțim stresați. Deci, când iei o decizie, întreabă-te: Ce mă face fericit? 

Blugii au rămas strâmți după spălare? Iată un truc cu care îi poți face din nou perfecți

8. Ai grijă de corpul tău - Fructele și legumele proaspete te mențin în formă și sănătos. Apa suficientă și exercițiile fizice susțin funcțiile vitale ale corpului. Aceste lucruri întăresc mintea și corpul deopotrivă.

9. Comunică -  Fie că este vorba despre o discuție mică cu un străin sau o conversație cu un prieten apropiat, atunci când ești alături de alte persoane, te simți mai fericit, mai puternic și mai puțin singur.  Cei care  împărtășesc experiențele pozitive și momentele de fericire cu ceilalți își dublează și propria fericire.

Nu uitați: dispoziția bună este contagioasă! S-a dovedit că fericirea, buna dispoziție și alte emoții pozitive se transmit de la o persoană la alta. Cu o atitudine pozitivă, nu doar că vei fi fericit, ci îi vei face și pe alții.

Pune sare în șampon. Motivul uimitor pentru care toată lumea trebuie să facă acest lucru

10. Stabiliți-vă obiective mici și realizabile - Acest lucru este util în special atunci când problemele sau provocările par imposibil de rezolvat. Împărțiți-le în porții mai mici și ușor de gestionat. În acest fel poți rezolva chiar și sarcinile mari și, la final, vei privi cu mândrie la succesele tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel