Zboruri la "fără copii" pentru adulții deranjați de gălăgia celor mici
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Pasagerii deranjați de țipetele copiilor pot călători într-o zonă special amenajată dedicată exclusiv adulților.

În timpul călătoriilor cu avionul, în special în cazul zborurilor lungi, prezența copiilor la bord poate fi uneori deranjantă pentru ceilalți pasageri adulți, în special pentru cei care doresc să se relaxeze sau să se odihnească. Ca răspuns la această preocupare a celor mai "sensibili", o companie aeriană turcească va oferi opțiunea de a rezerva zboruri cu secțiuni rezervate exclusiv pentru adulți unde prezența copiilor nu este permisă, scrie euronews.travel.com.

Conform declarațiilor reprezentanților companiei Corendon, zona dedicată exclusiv adulților va fi deschisă pentru pasagerii cu vârsta de peste 16 ani, care vor fi dispuși să achite o taxă suplimentară pentru a beneficia de o experiență mai liniștită în timpul zborului. Inițial, acest proiect va fi aplicat doar pe rutele de zbor dintre Amsterdam și Curacao, dar în funcție de gradul său de popularitate, există posibilitatea extinderii acestui concept. 

Ce se schimbă

Taxele pentru bagajul de mână în avion vor fi eliminate. În luna octombrie, eurodeputații au aprobat prin vot armonizarea reglementărilor privind dimensiunea bagajului de mână admis în cabina avionului, ca răspuns la o petiție depusă de un cetățean german. Acesta și-a exprimat nemulțumirea sa față de faptul că aceste reguli diferă de la o companie aeriană la alta.

Compania aeriană se așteaptă ca acest nou serviciu să aducă liniște și să ofere o soluție pentru părinții îngrijorați că copiii lor ar putea deranja ceilalți pasageri în timpul zborului. Inițiativa a fost primită cu reacții pozitive, dar și cu critici în mediul online. Trebuie menționat că proiectul a fost deja implementat cu succes de alte companii aeriene, cum ar fi AirAsia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel