Zahăr brun pentru o piele strălucitoare: Îndepărtează cicatricile și previne acneea
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Karolina Grabowska
Fotografie de la Karolina Grabowska
Zahărul brun este un remediu ușor accesibil și ieftin care poate fi folosit pentru a promova frumusețea pielii noastre.

Iată cum să folosiți zahărul brun ca remediu natural pentru frumusețe:

1. Scrub și exfoliere

Zahărul brun este folosit în mod obișnuit ca exfoliant pentru piele. Este o sursă de acid glicolic. Datorită dimensiunilor lor mici, aceste molecule pot pătrunde adânc în piele: slăbesc legăturile celulelor pielii și promovează creșterea de noi celule. Tratamentul facial cu zahăr brun pentru exfolierea celulelor moarte este mai bun decât tratamentele artificiale cu glicolic, potrivit Medmagazine.

2. Hidratant

Zahărul brun este un hidratant natural. Atrage umezeala din mediu și o transferă pe piele. Servește ca un hidratant natural care menține pielea moale și hidratată în același timp. Zahărul brun este mai blând decât sarea și mai moale decât zahărul granulat.

3. Strălucire radiantă

Pe măsură ce zahărul brun exfoliază celulele moarte ale pielii și hidratează pielea, îi conferă pielii și strălucire și iluminozitate. Acționează pentru a preveni și a calma problemele pielii bronzate. Poate fi aplicat pe picioare, spate și umeri.

4. Îndepărtează cicatricile

Aplicarea zahărului brun ajută la iluminarea pielii și la reducerea semnelor de cicatrici datorită acidului glicolic prezent în el. De asemenea, controlează formarea melaninei.

5. Previne acneea

Zaharul brun exfoliază în mod natural și îndepartează celulele moarte ale pielii. Hidratează pielea și promovează curățarea și circulația sănătoasă. Cei predispuși la acnee pot opta pentru tratamente faciale cu zahăr brun pentru a preveni acneea și coșurile și pentru a avea o piele strălucitoare. Masca facială cu zahăr brun are și proprietăți antibacteriene.

Rețete pentru exfoliant și cremă hidratantă cu zahăr brun

Miere

Se amestecă mierea și zahărul brun în proporții egale. Adăugați uleiuri esențiale precum levănțica, iasomia...etc. Aplicați amestecul pe față, zona gâtului și masați cu mișcări circulare până când zahărul se dizolvă. Acest lucru va elimina pielea moartă din zona aplicată. Clătiți cu apă caldă și uscați.

Ulei de cocos 

Amestecați uleiul de cocos și zahărul brun pentru a obține consistența dorită. Adăugați uleiuri esențiale. Aplicați cu mișcări circulare până când zahărul se dizolvă. Acest lucru îndepărtează pielea moartă și o lasă moale. Clătiți cu apă caldă. Alte alternative la uleiul de cocos sunt uleiul de măsline sau uleiul de migdale.

Lapte

Zahărul brun poate fi adăugat în lapte pentru a face o mască de față. Proporția va depinde de consistența dorită.

Sucul de lămâie poate fi adăugat la oricare dintre aceste amestecuri.

Aloe vera

Aloe Vera și zahărul brun pot fi adăugate în proporții egale. Acest amestec ajută la iluminarea culorii pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel