YouTube introduce abonament pe o parte din conținut
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Unele dintre canalele video ale platformei online de videoclipuri YouTube vor putea fi accesate doar pe bază de abonament. Google pregăteşte acest serviciu în scopul finanţării unei game mai largi de conţinut şi adăugarea unei a doua surse de venituri, relatează Financial Times, potrivit Mediafax.

Măsura la care se lucrează de mai multe luni ar putea fi anunţată cel mai devreme în această săptămână şi s-ar putea aplica pentru până la 50 de canale YouTube, au declarat surse apropiate situaţiei. Abonamentele la fiecare canal vor fi de minim 1,99 dolari pe lună.

Potrivit unui reprezentant Youtube, serviciul de abonare va permite operatorilor de canale să realizeze conţinut precum show-uri TV şi filme.

Publicitatea pe YouTube şi alte platforme video concurente a crescut rapid, dar reprezintă două o mică parte din bugetele de televiziune. Publicitatea online, pe acest segment, va creşte de la 2,93 miliarde de dolari la 4,14 miliarde de dolari în 2013, estimează eMarketer, dar va reprezenta numai 2,4% din cheltuielile totale cu publicitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel