România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 09 apr, 11:04
Young Audience Award: Tinerii vizionează și votează cel mai bun film pentru adolescenți
Tinerii cu vârste între 12 și 14 ani din România pot viziona și vota cel mai bun film european pentru adolsecenți.

Tinerii cu vârste între 12 și 14 ani din România pot viziona și vota cel mai bun film european pentru adolescenți, se arată într-un comunicat.

EducaTIFF împreună cu Academia Europeană de Film organizează cea de-a șaptea ediție a Young Audience Award în România, iar filmele vor putea fi vizionate și votate online, pentru a permite vizionarea în siguranță a acestora.

Adolescenții din 34 de țări europene vor vota pentru trei filme, iar învingătorul va câștiga trofeul pentru „Cel mai bun film european de tineret".

- Adolescenții se pot înscrie până pe 16 aprilie cu ajutorul acestui formular.

- Participanții vor fi validați și vor primi o parolă personalizată, prin care vor putea accesa platforma de vizionare a filmelor.

- Filmele vor putea fi vizionate online între 23-25 aprilie, pe platforma dedicată.

- Duminică, 26 aprilie, jurații vor putea vota cel mai bun film, zi în care va avea loc și premiera.

FILMELE NOMINALIZATE


„ROCCA”

 

„Rocca are 11 ani şi duce o viaţă unică. În timp ce tatăl ei astronaut veghează asupra ei din spaţiul cosmic, Rocca locuieşte singură cu veveriţa ei şi, pentru prima oară în viaţă, se duce la o şcoală normală. Aici, felul ei de a fi, lipsit de griji şi nonconformist, iese imediat în evidenţă. Îi confruntă pe derbedeii clasei, pentru că dreptatea i se pare foarte importantă. De asta se şi împrieteneşte cu Caspar, un băiat fără adăpost pe care încearcă să-l ajute. Cu un optimism fără margini, Rocca dovedeşte, ajutată de noii ei prieteni, că şi copiii au puterea de a schimba lumea", se arată în comunicat

„Vacanța mea extraordinară cu Tess"

 

„Micul Sam şi familia lui îşi petrec concediul pe insula olandeză Terschelling, dar fratele lui Sam îşi rupe piciorul chiar în prima zi. Lui Sam nu-i convine, dar accidentul i-o aduce în cale pe Tess, o fată ciudată care are plan ingenios de a-şi întâlni tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată. Are doar o săptămână la dispoziţie pentru a reuşi şi este sigură că Sam poate fi de ajutor. Doar datorită ei va descoperi băiatul cât de importantă este familia...", este descrierea filmului.

„Fratele meu vânează dinozauri"

 

„Fratele lui Jack, Giò, are sindromul Down. În copilărie, părinții i-au spus lui Jack că fratele lui are super puteri, ca un erou de benzi desenate. Acum însă, că urmează să meargă la liceu, nu mai crede în povestea cu super eroi, și ajunge să îi fie rușine de fratele său. Mai ales după ce o cunoaște pe Arianna, prima sa iubire. Dar nu poți fi iubit de cineva așa cum ești, dacă nu poți iubi la rândul tău pe cineva, în ciuda defectelor sau greșelilor sale", este rezumatul acestui film.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro