Data actualizării:
Data publicării:

Yoav Gallant, ministrul Apărării din Israel, a anunţat cele trei faze ale războiului contra Hamas. Încă nu s-a trecut la cea de-a doua

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a anunţat care sunt cele trei faze ale războiului contra grupării teroriste Hamas. Momentan, încă nu s-a intrat în a doua fază a războiului. 

În faţa Comitetului de Apărare şi Afaceri Externe al Knessetului, Gallant a descris cum va decurge războiul, dar şi ce se va întâmpla în Fâşia Gaza după conflict. Conform acestuia, IDF este încă în prima fază a războiului, în care se folosesc lovituri aeriene şi atacuri de la distanţă contra trupelor Hamas, însă invazia terestră este aproape să fie aprobată. 

Ministrul Apărării a spus, apoi, că invazia terestră în Fâşia Gază va învinge majoritatea forţelor Hamas şi astfel va fi creată o nouă realitate, în care IDF va fi forţa dominantă din Fâşia Gaza. Atunci se va încheia prima fază a războiului. 

În cea de-a doua etapă, Gallant a declarat că IDF va trebui să reziste luptelor de gherilă din partea luptătorilor Hamas şi a altor grupuri jihadiste, care se pot amesteca cu civilii, fără a avea însă intenţia de a renunţa. 

Presupunând că IDF-ul va trece şi de aceste lupte de gherilă şi că le va reduce la un nivel insignifiant, Israel va dori apoi "să se îndepărteze de orice responsabilitate privind viaţa în Gaza şi să creeze o nouă realitate de securitate pentru cetăţenii din Israel, dar şi pentru rezidenţii din Fâşia Gaza", conform Jerusalem Post

Yoav Gallant a fost primul care a recunoscut oficial că Israel se va confrunta cu lupte de gherilă în Fâşia Gaza, după ce va "câştiga" confruntarea din urma invaziei terestre. În plus, acesta a declarat oficial şi că Israelul nu vrea şi nu va recuceri şi ocupa permanent Fâşia Gaza. 

Singurul lucru pe care Gallant nu l-a anunţat este cine va conduce Fâşia Gaza după ce trupele IDF se vor retrage: Autoritatea Palestiniană, ONU, o altă forţă multinaţională sau o combinaţie a celor trei? De asemenea, el nu a spus nici dacă IDF va încerca să menţină o oarecare prezenţă sau să impună zone de securitate în Fâşia Gaza, chiar şi după ce va renunţa la control. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel