Yanis Varoufakis, consilier al unui partid din Marea Britanie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Yanis Varoufakis, autodeclarat 'un marxist rătăcitor' care s-a îndepărtat de colegii din zona euro în timpul mandatului de ministru de finanțe al Greciei, a obținut un post de consilier al Partidului Laburist, de opoziție, din Marea Britanie, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Jeremy Corbyn, care a încercat să ducă partidul condus cândva de Tony Blair și Gordon Brown mult mai la stânga de când a devenit lider în 2015, a declarat că Varoufakis îi va consilia pe laburiști într-o anumită măsură ca urmare a experienței sale în ceea ce privește UE.

'Varoufakis este interesant deoarece a trecut prin toate negocierile (cu Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional)', a declarat Corbyn pentru ziarul londonez The Islington Tribune.

'Realizez că nu suntem în zona euro, dar este o problemă de a înțelege modul în care provocăm noțiunea că putem tăia drumul nostru spre prosperitate când în realitate trebuie să creștem drumul spre prosperitate', a spus oficialul britanic.

'Cred că modul în care Grecia a fost tratată este teribil și ar trebui să ieșim din aceasta', a declarat el.

Varoufakis a demisionat din funcția de ministru de finanțe în iulie anul trecut, după ce a refuzat să accepte termenii unui al treilea program de asistență financiară pentru Grecia, care a impus măsuri mai dure de austeritate. El s-a întâlnit deja cu purtătorul de cuvânt al Ministerului de Finanțe britanic, John McDonnell.

Corbyn, care a votat împotriva aderării la UE în 1975, a afirmat că va face campanie pentru menținerea Marii Britanii în UE în cadrul referendumului din 23 iunie, argumentând că menținerea statului de membru este cel mai bun mod pentru a ameliora legile de asistență socială și ocuparea forței de muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel