Un instructor educativ şi un paznic sunt acuzați că au abuzat sexual cel puțin șapte copii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un instructor educațional de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Constantin Pufan" și un paznic al DGASPC au fost arestați sub acuzațiile de viol și abuz sexual asupra minorilor.

Cei doi bărbați, în vârstă de 53 și 56 de ani, au fost reținuți și ulterior arestați preventiv pentru 30 de zile. Aceștia sunt anchetați pentru că, pe parcursul unei perioade de 3 ani, ar fi întreținut relații sexuale cu șapte minori (toți băieți), existând suspiciunea că numărul victimelor ar putea fi mai mare. Faptele s-au petrecut în afara locului de muncă, în apartamentele celor doi. În urma acestor incidente, angajații au fost concediați. Cei doi au crescut în sistemul de protecție al statului, iar acum au profitat de naivitatea copiilor.

Abuzurile au fost descoperite după ce unul dintre copii le-a povestit psihologilor prin ce a trecut. Mai multe probe confirmă cele întâmplate. Există mărturii din care reiese că șapte minori ar fi fost abuzați. Mai mult, doi dintre cei mici erau chiar elevii instructorului, iar cinci erau internați în centrul de protecție al statului. Conform informațiilor descoperite de anchetatori, minorii chiuleau de la ore sau plecau cu bilet de voie și mergeau în garsoniera instructorului. Aceștia erau ademeniți cu bani sau cu diferite cadouri.

Rudele unuia dintre copii sunt revoltate

"L-am dus la centru și apoi am vrut să-l iau iar acasă pe fratele meu și nu au vrut să mi-l mai dea, pentru că cică a fost abuzat de o persoană. Se întâmpla când pleca de la centru, când avea bilet de voie", a declarat fratele unui copil abuzat.

"Mi se pare foarte prost, nu sunt capabili să dea copiii acasă, nu să îi țină acolo, ca să-și bată joc, să-i pângărească lumea. (De ce era copilul dvs în centru?) Pentru că mi-i au luat, de aia a fost în centru", spune o mamă.

"Facem precizarea că, din informațiile noastre, există, la acest moment, un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor împotriva minorilor, de către un angajat din sistemul de învățământ cu o vechime în muncă de peste 15 ani, față de care nu au fost înregistrate, anterior, plângeri disciplinare sau penale. Din comunicarea instituțională, rezultă că faptele au fost săvârșite în afara spațiului educațional. Facem precizarea că instituția noastră este total împotriva oricărei forme de încălcare a integrității psihice și fizice ale educabililor și că este parteneră a tuturor instituțiilor care sprijină educația și apărarea drepturilor copiilor", scrie ISJ Mehedinți.

Copiii proveneau din medii sociale dezavantajate și erau atrași cu sume mici de bani. Este vorba despre cinci minori plasați în centre ale DGASPC și doi minori care erau înscriși la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă "Constantin Pufan", conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel