Xi Jinping l-a felicitat pe Biden și speră la legături de tip „win-win“ după victoria democratului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Xi Jinping: Nu vom sta niciodată cu mâinile în sân când suveranitatea noastră este ameninţată
Xi Jinping: Nu vom sta niciodată cu mâinile în sân când suveranitatea noastră este ameninţată
Xi Jinping îl felicită pe noul președinte al SUA, Joe Biden și speră la legături de tip „win-win” între China și SUA.

Președintele chinez Xi Jinping l-a felicitat pe noul președinte al SUA, Joe Biden, pentru victoria sa electorală și și-a exprimat speranța pentru o „cooperare de tip win-win”, în care ambele părți au de câștigat, pe fondul unui număr de conflicte între primele două economii ale lumii în ceea ce privește comerțul, tehnologia și securitatea.

Într-un mesaj de felicitare, Xi i-a spus lui Biden că relațiile „sănătoase și stabile” sunt „așteptările comune ale comunității internaționale”, potrivit unei declarații a Agenției de Știri Xinhua. „Sperăm că cele două părți vor susține spiritul de non-conflict și non-confruntare, respect reciproc și legătură de tip win-win, se vor concentra pe cooperare, vor controla diferențele și vor promova dezvoltarea sănătoasă și stabilă a Chinei și SUA”, se spune în declarație.

Mesajul lui Xi este foarte important deoarece Republica Populară Chineză a devenit unul dintre ultimele guverne majore care l-au felicitat pe Biden. Nu a existat nicio explicație pentru întârziere, dar unii comentatori au sugerat că Beijingul a dorit să evite tensionarea relațiilor cu Trump, care încă nu a acceptat înfrângerea. SUA și China s-au confruntat într-un război comercial în ultimii ani, mai ales în administrația lui Donald Trump, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel