Xi Jinping cere mai multă uniate, pe măsură ce China intră într-o „nouă fază“ a pandemiei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, îndeamnă la unitate pe măsură ce lupta țării împotriva Covid-19 intră într-o „nouă fază”.

Președintele chinez Xi Jinping a cerut mai mult efort și unitate pe măsură ce țara intră într-o „nouă fază” în abordarea sa de combatere a pandemiei, în primele sale comentarii adresate publicului despre Covid-19, de când guvernul său și-a schimbat cursul în urmă cu trei săptămâni și și-a relaxat politicile de blocare și testare în masă.

Într-un discurs televizat pentru care marchează Anul Nou, Xi a spus că China a depășit dificultăți și provocări fără precedent în lupta împotriva Covid și că politicile sale au fost „optimizate” atunci când situația și timpul au cerut acest lucru.

„De la izbucnirea epidemiei... majoritatea cadrelor medicale au înfruntat greutăți și au perseverat cu curaj”, a spus Xi.

„În prezent, prevenirea și controlul epidemiei intră într-o nouă fază, încă luptăm, toată lumea perseverează și muncește din greu, iar zorii în față. Să muncim mai mult, perseverența înseamnă victorie, iar unitatea înseamnă victorie”, a adăugat liderul chinez.

Protestele au cauzat o schimbare a abordării în China

Trecerea bruscă a Chinei, la începutul acestei luni, de la politica „zero-Covid”, pe care a menținut-o timp de aproape trei ani, a dus la infecții care s-au răspândit în întreaga țară. De asemenea, acest lucru a provocat o scădere suplimentară a activității economice, dar și îngrijorare internațională, Marea Britanie și Franța impunând restricții călătorilor din China.

Modificare politicilor din China a urmat protestelor fără precedent împotriva abordării susținute de Xi, marcând cea mai puternică demonstrație de sfidare publică din timpul președinției de zece ani.

În Wuhan, epicentrul focarului de Covid în urmă cu aproape trei ani, mii de oameni s-au adunat pentru a marca Ajunul Anului Nou și a reflecta asupra pandemiei. Locuitorii de acolo și-au exprimat speranța că viața normală va reveni în 2023, în ciuda creșterii numărului de cazuri de când au fost ridicate restricțiile pandemiei, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel