Xi Jinping are un favorit în alegerile din SUA. Iată pe cine își dorește președinte
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
xi jinping
xi jinping
Alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii nu au fost nicicând mai importante decât acum. Iată pe cine susține China.

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii se apropie, interesul la nivel planetar crește, în special față de susținerea unui anumit candidat în lupta pentru putere.

Potrivit mai multor evaluări ale comunității de informații americane, se pare că imprevizibilitatea lui Donald Trump și criticile sale dure asupra Beijingului pot fi cauza faptului că liderul Partidului Comunist Chinez îl preferă câștigător pe Joe Biden. Totuși, profesorul Yan Xuetong, decanul Institutului de Relații Internaționale de la Universitatea Tsinghua din Beijing nu este de acord cu acest lucru. 

Există posibilitatea unei susțineri pentru Trump

„Dacă mă întrebați unde se află interesele Chinei”, spune el, „preferința ar fi pentru Trump, mai degrabă decât pentru Biden. Nu pentru că Trump va aduce mai puține daune intereselor Chinei decât Biden, ci pentru că realegerea lui Trump va afecta SUA mai mult decât alegerea lui Biden”. Numeroși observatori chinezi afirmă deschis că declinul SUA, atât din punct de vedere economic, cât și politic, este în interesul Chinei. Prin urmare, este posibil ca favoritul lui Xi Jinping să fie Donald Trump, potrivit acestora. 

Conform fostului său consilier pentru  securitate națională, John Bolton, Trump i-a spus odată lui Xi Jinping că este de acord cu represiunea împotriva uigurilor, deși președintele a respins acest fapt. Studiul concluzionează că liderii Chinei, deși nu gândesc în termeni de cicluri electorale, se gândesc la sfârșitul unei epoci odată cu alegerile din SUA de pe 3 noiembrie, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel